Romantizm bir ruhtur, parayla satın alınmaz

Bir gece kumsalda oturup dolunayı izlemek, kendi yazdığın bir şiiri sevgilinin kulağına fısıldamak, bir aşk filmini yan yana seyretmek, evde birlikte yapılan bir yemeği mum ışığında yemek para değil, sadece...

Bir gece kumsalda oturup dolunayı izlemek, kendi yazdığın bir şiiri sevgilinin kulağına fısıldamak, bir aşk filmini yan yana seyretmek, evde birlikte yapılan bir yemeği mum ışığında yemek para değil, sadece romantik bir ruh gerektirir. Bu ruha sahipsen, sevgilinle yaşadığın her anı romantik kılabilirsin.

Cihangir’de bir mekandaydık geçen akşam. Soframızın güzelliğine, muhabbetimizin keyfine, arada gelip akordeon çalan müzisyenin nağmeleri eşlik ediyordu. Hemen önümüzdeki, rezervasyonu daha önceden yapıldığı belli olan iki kişilik masaya bir genç gelip oturdu. Elinde çiçekle gelmesi hepimizin dikkatini çekti. Kısık sesle masadaki arkadaşlarıma sordum, “Sizce bu genç neden çiçekle geldi?”

EVLİLİK TEKLİFİ Mİ?

Erkeklerden biri (biz ona Ali diyelim), “Çiçek varsa, yüzük de vardır. Kesin evlenme teklif edecek” diye cevap verdi. Yüzük tamam da çiçek, evlenme teklifinin olmazsa olmazları arasında mıydı? Aslında olabilirdi, belki de çiçek buketine yüzüğü iliştirmişti.

Buketi verince kadın yüzüğü fark edecek ve genç o sihirli soruyu soracaktı, “Benimle evlenir misin?” Masadaki kadınlardan biri (bu arkadaşımıza da Esra diyelim), “Bana böyle kalabalık bir mekanda, küçücük bir masada evlenme teklif edilse ben kabul etmem” diyerek tartışmanın fitilini ateşledi. Konu birden “Evlenme teklifi nasıl yapılmalı?” sorusu üzerinde şekillenmeye başladı.

Esra, “Bu sadece benim için değil, tüm kadınlar için önemli bir an. Özel olmasını istiyoruz elbette. Demiyorum ki, gökyüzüne lazerle adımı yazdırsın, kumsalı kapatsın, dağ başında masa hazırlatıp yemek servis ettirsin... Ama ne bileyim, bir buket çiçek, etraf tıka basa insan dolu, hiç romantik değil...” diyerek devam etti konuşmasına.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
'Sen de beni aldat' diyor 01 Mart 2022 | 359 Okunma Sadakatsiz bir adam, cesaret bekleyen kadın 27 Şubat 2022 | 164 Okunma Senin mutluluğun benim mutluluğum 24 Şubat 2022 | 197 Okunma 3 aylık evliyken eşim beni aldattı 22 Şubat 2022 | 843 Okunma İhanet edip de yakalanmayan kimse yoktur 20 Şubat 2022 | 375 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar