Orhan Baba'nın şarkısıdır o

Biliyorsunuz, Serdar Ortaç ile eşi Chloe Loughnan, geçen hafta boşandı. Adliye çıkışında da “Severek evlendik, severek ayrıldık” diye açıklama yaptılar. Peki bu mümkün mü? Yani insanlar...

Biliyorsunuz, Serdar Ortaç ile eşi Chloe Loughnan, geçen hafta boşandı. Adliye çıkışında da “Severek evlendik, severek ayrıldık” diye açıklama yaptılar. Peki bu mümkün mü?

Yani insanlar birbirlerini severken ayrılabilirler mi? Hayır sevgili okur, insanlar birbirini seviyorsa ayrılık söz konusu olamaz. Ortada bir ayrılık varsa, taraflardan en az birisi, diğerini sevmiyor demektir.

Tabii buradaki sevginin içinde ‘aşk’ olan bir sevgi olduğunu belirtmeliyim. Ayrılırken insanın ille nefretle ayrılması gerekmiyor. İçinde aşkın olmadığı sevgi de sadece ‘insan’ sevgisi anlamına geliyor.

Hani deriz ya, “Seni insan olarak seviyorum” diye, işte o. Aslında her şey Orhan Gencebay’ın başının altından çıktı. Orhan Baba’nın “Severek Ayrılalım” şarkısını düstur edinen herkes, bu bahanenin altına sığındı.

Bahane diyorum çünkü birisi size “Seni seviyorum ama ayrılmalıyız” diyorsa, bilin ki cümlenin “Seviyorum” kısmı yalan. Bu işin doğrusu şudur, seven insan, aşık olan insan ayrılmaz, ayrılamaz. Siz aşıkken biri sizi terk ettiğinde bunu kabullenebiliyor musunuz?

Tabii ki hayır. Geri dönsün diye dualar ediyorsunuz, yani seviyorsunuz ve ayrılamıyorsunuz. Bu gibi durumlarda doğru cümlenin, “Evlenirken birbirimizi çok sevdik. Zamanla bu sevgi boyut değiştirdi. Evliliği sürdürmemizi sağlayacak aşkı yitirdik. Bu nedenle dostça ayrılmaya karar verdik” olduğunu düşünüyorum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
'Sen de beni aldat' diyor 01 Mart 2022 | 359 Okunma Sadakatsiz bir adam, cesaret bekleyen kadın 27 Şubat 2022 | 164 Okunma Senin mutluluğun benim mutluluğum 24 Şubat 2022 | 197 Okunma 3 aylık evliyken eşim beni aldattı 22 Şubat 2022 | 843 Okunma İhanet edip de yakalanmayan kimse yoktur 20 Şubat 2022 | 375 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar