Müzisyenler için işbirliği

Pandemiden en çok zarar gören sektörlerin başında lokanta ve kafelerle birlikte müzik de var. Konserler durdu, müzisyenler iş yapamaz hale geldi. Özellikle de solistlerin arkasındaki orkestralarda görevli müzisyenler uzun süredir...

Pandemiden en çok zarar gören sektörlerin başında lokanta ve kafelerle birlikte müzik de var. Konserler durdu, müzisyenler iş yapamaz hale geldi. Özellikle de solistlerin arkasındaki orkestralarda görevli müzisyenler uzun süredir evlerine ekmek götüremiyor. Gülben Ergen, Işın Karaca, İrem Derici, Serdar Ortaç, Ferhat Göçer, Buray ve Edis gibi isimler yıllardır omuz omuza çalıştıkları arkadaşları için taşın altına elini sokuyor. Bu saydığım isimler bir kampanya başlatmaya karar verdi. Hem ünlü isimlerin hem de halkın katkısını sağlamak için proje geliştirecekler. POPSAV, MESAM, MÜYORBİR gibi meslek örgütleri devreye sokulacak.

Proje bir bağış kampanyası şeklinde mi olacak ya da farklı formüller mi geliştirilecek henüz belli değil çünkü her şey çok yeni. Ama belli olan bir şey var. Kampanyayı başlatacak olan isimler kesinlikle ön planda olmayacak. Onlar sadece projenin başlamasına ön ayak olacak sonra da geri çekilecek.

Bir başka deyişle bu kampanyayı bir popülarite malzemesi haline getirmeyecekler. Projenin nasıl yürüyeceğine tamamen müzisyenler karar verecek. Detaylar zaman içinde belirlenecek. Bu proje sayesinde müzisyenler biraz da olsa nefes alabilecek.

TV8’deki ‘Kırmızı Oda’ dizisi, bu sezonun en flaş yapımlarından biri. Binnur Kaya’nın başrolünde oynadığı dizi Avrupa’daki kanalların da dikkatini çekti. ‘Kırmızı Oda’, İsveç’in en büyük kanallarından biri olan ‘SVT’ye satıldı. Mart ayı sonunda izleyiciye sunulacak olan Kırmızı Oda, Türkçe olarak yayınlanacak ve izleyiciler alt yazı seçeneği ile izleyebilecek.

Sektör açısından harika bir olay. İsveç SVT televizyonu daha önce de ‘Paramparça’, ‘Csur ve Güzel’, ‘Son’ gibi Türk dizilerini alıp yayınlamıştı. Demek bu dizilerin izlenme oranı tatmin edici olmuş ki, ‘Kırmızı Oda’ da kendisine aynı kanalda yer bulabilmiş.

İşin ilginç yanı İsveç, Norveç, Finlandiya ve Danimarka yapımlarının yer aldığı ve ‘Nordik’ (kuzeye ait) adı verilen diziler de Türkiye’de ilgi görüyor. Özellikle ‘Bron/Broen’ adlı polisiye, ‘Vikingler’ adlı dönem dizisi, ‘The Rain’ adlı bilim kurgu, Türk izleyiciler tarafından çok seviliyor. Bence harika, biz onları izliyoruz, onlar bizi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
'Sen de beni aldat' diyor 01 Mart 2022 | 359 Okunma Sadakatsiz bir adam, cesaret bekleyen kadın 27 Şubat 2022 | 164 Okunma Senin mutluluğun benim mutluluğum 24 Şubat 2022 | 197 Okunma 3 aylık evliyken eşim beni aldattı 22 Şubat 2022 | 843 Okunma İhanet edip de yakalanmayan kimse yoktur 20 Şubat 2022 | 375 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar