Kendi suçunu aşka yükleme

Oyuncu Berk Oktay’ın boşanmak üzere olduğu eşi Merve Şarapçıoğlu’nun geçen hafta sonu Hürriyet’ten Cengiz Semercioğlu’na verdiği röportajı okurken yerimde oturamadım. Bu çift...

Oyuncu Berk Oktay’ın boşanmak üzere olduğu eşi Merve Şarapçıoğlu’nun geçen hafta sonu Hürriyet’ten Cengiz Semercioğlu’na verdiği röportajı okurken yerimde oturamadım. Bu çift, 2010’da tanışmış. Merve Hanım diyor ki; “Berk çapkın biriydi. İlişki boyunca ihanet hep vardı. Ama hep ilişkimin arkasında durdum.” Bunu da “Çünkü çok aşıktım” diye açıklamış. Evliyken bir kadın arayıp “Kocan seni benimle aldattı” demiş. Bu konuyu da “Sürekli ‘Kocanız sizi aldatıyor’ diye mesajlar alıyordum. Kıskançlık duygularımı törpüledim. Öyle olmasaydım 8 sene bu ilişki yürümezdi” diye yanıtlamış.

İşin bir de şiddet boyutu var. Diyor ki; “İlişkimiz boyunca şiddet gördüm. Bir anlık sinirdi, o anda ne yaptığını bilmiyordu. Sonra üzülüp özür diliyordu. Kontrolsüzce el hareketleri vardı. Yumruk, tokat arası bir hareket.” İlerleyen sorularda şiddet nedeniyle burnunun kırıldığını açıklamış.

Ama bunlara rağmen boşanmayı Merve Şarapçıoğlu değil, Berk Oktay istemiş. Şimdi ikisi de birbirinden para talep ediyor. “Niye ‘Lanet olsun parasına’ deyip gitmiyorsun?” sorusuna “Çünkü 8 senelik emeğim var. Gururuma yediremiyorum. Çekip gidersem kendime çok büyük bir saygısızlık yapmış olurum” yanıtını vermiş.

Nereden baksan tutarsızlık, nereden baksan ahmakça! Yahu sen ihaneti gururuna yedirmişsin, seni dövmüş, burnunu kırmış, gururuna yedirmişsin, aşağılama, hakaret, ilgisizlik, sorumsuzluk gibi daha neleri gururuna yedirmişsin de boşanmayı mı yediremiyorsun? Bunları yaşarken kendine saygın kaybolmamış da para almadan gidersen mi kendine saygısızlık edeceksin?

Üstelik tüm bunları yaşayan Merve Şarapçıoğlu, hukuk fakültesi mezunu. Kısa süre önce de avukat olarak baroya kaydolmuş. Tüm yaşadıklarını “Kör aşıktım” diyerek savunmak Merve Hanım’ı kurtarmıyor. Zaten hep öyledir. Kendi öz saygısını koruyamayanlar, suçu aşka atar. Aşk öyle bir şey değil Merve Hanım. Aşk her şeyi affetmez, o ancak şarkıda olur.

AFFEDİLMEYENLER

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
'Sen de beni aldat' diyor 01 Mart 2022 | 359 Okunma Sadakatsiz bir adam, cesaret bekleyen kadın 27 Şubat 2022 | 164 Okunma Senin mutluluğun benim mutluluğum 24 Şubat 2022 | 197 Okunma 3 aylık evliyken eşim beni aldattı 22 Şubat 2022 | 843 Okunma İhanet edip de yakalanmayan kimse yoktur 20 Şubat 2022 | 375 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar