Karşınıza çıkacak 10 aşk türü

Bugüne kadar aşklar yaşamış olabilirsiniz, sadece bir kez aşkla karşılaşmış olabilirsiniz ya da henüz aşk kapınızı çalmamış olabilir. Aşkın çeşitli türleri var. Bu yazı...

Bugüne kadar aşklar yaşamış olabilirsiniz, sadece bir kez aşkla karşılaşmış olabilirsiniz ya da henüz aşk kapınızı çalmamış olabilir. Aşkın çeşitli türleri var. Bu yazı aşkın türlerini anlatıyor. Kim bilir, belki de siz içinde bulunduğunuz aşkın hangi türde olduğunu bu yazıdan öğreneceksiniz.

1. PLATONİK AŞK

Aslında var olmayan, zihnimizde yarattığımız kişiye duyduğumuz aşktır bu. ‘Beyaz atlı prens’ ya da ‘dünyalar güzeli prenses’ kavramları platonik aşktan gelir. Bu kavram bazen, gördüğümüz, bildiğimiz birine duyduğumuz ama bir türlü söyleyemediğimiz aşkla karıştırılır. Ama öyle değildir. Hani hepimiz aşık olacağımız kişiyle ilgili kafamızda bir prototip oluşturur ve öyle birini bekleriz ya, işte o kişi bizim platonik aşkımızdır.

2. HAYRANLIK AŞKI

Lisedeki öğretmeniniz, tuttuğunuz takımın yakışıklı oyuncusu, takip ettiğiniz dizinin güzel mi güzel esas kadını, çocukluğumuzun birlikte geçtiği, gözümüzün önünde büyüyen arkadaşımız... Bunlara duyduğumuz duygular da aşk olarak ifade edilebilir. Gözümüzde öyle büyütürüz ki, o bizim için her şeydir. Duygularımızı asla söyleyemeyiz, içimizde birikir, birikir, sonra başka bir aşk türüyle karşılaşırız ve geçer.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
'Sen de beni aldat' diyor 01 Mart 2022 | 359 Okunma Sadakatsiz bir adam, cesaret bekleyen kadın 27 Şubat 2022 | 164 Okunma Senin mutluluğun benim mutluluğum 24 Şubat 2022 | 197 Okunma 3 aylık evliyken eşim beni aldattı 22 Şubat 2022 | 843 Okunma İhanet edip de yakalanmayan kimse yoktur 20 Şubat 2022 | 375 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 1 yorum