Gerçek aşk için kendinle yüzleş

Geçmişte yaşanan aşkların, ruhta bıraktığı tortu bir süre sonra bilinçaltına yerleşiyor. Geçmişten gelen korkular yeni bir ilişkiye başlanacağı zaman ya da ilişkinin içerisindeyken...

Geçmişte yaşanan aşkların, ruhta bıraktığı tortu bir süre sonra bilinçaltına yerleşiyor. Geçmişten gelen korkular yeni bir ilişkiye başlanacağı zaman ya da ilişkinin içerisindeyken insanda ‘baskı unsuru’ oluşturuyor. Aşkı yaşamak yerine, kişi kendini ve karşısındakini boğmaya başlıyor. Bir ilişkiye başlamak için önce insanın kendisini hazır hissetmesi şart. Bir önceki ilişkide meydana gelen yürek yaraları iyileştirilmeden insanın yeni birini hayatına alması büyük hata. Kişinin kendi yaptığı hataları da mutlaka göz önüne alması, gerekirse kendini acımasızca eleştirmesi şart. Bilinçaltımızda biriken her şey bizim için zehirdir. Bu zehri akıtmalı ve etkisinden kurtulmalıyız.

İŞTE BUNU SAĞLAMANIN 10 YOLU:

1- İlişkin bittiğinde sakın yedekteki birini devreye sokma. Bu, hastalığın üzerini kapamaktan başka işe yaramaz. Üstelik hem bunun pişmanlığını yaşarsın hem de yüzleşmeyi geciktirdiğin için eskisinin etkisinden daha zor kurtulursun.

2- Terk edildiysen ya da aldatıldıysan bile bu işin sorumluluğunu sadece bunu yapana yıkma. İlişkini baştan sona bir düşün. Onu buna iten etkenlerde senin rolün var mı yok mu?

3- Arkadaşlar iyidir. Onlar hep seni haklı görür. Oysa senin acımasızca eleştirilmeye ihtiyacın var. Bu nedenle ilişkinin hesaplaşmasını yaparken bunu arkadaşlarına dert yanarak yapma.

4- Gidenin gerekçesi sana tatmin edici gelmemiş olabilir. Ama bu gerçeği değiştirmez, giden gitmiştir. Hâlâ “Neden gitti?” sorusunun yanıtını arama. Bu soruyu sormak yerine “Gitti ama bana güzel anılar bıraktı” demelisin.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
'Sen de beni aldat' diyor 01 Mart 2022 | 359 Okunma Sadakatsiz bir adam, cesaret bekleyen kadın 27 Şubat 2022 | 164 Okunma Senin mutluluğun benim mutluluğum 24 Şubat 2022 | 197 Okunma 3 aylık evliyken eşim beni aldattı 22 Şubat 2022 | 843 Okunma İhanet edip de yakalanmayan kimse yoktur 20 Şubat 2022 | 376 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar