Fırsatçılık, terbiyesizlik ve kötülük

Sizin, deprem erzağını çalıp dükkanında satmaya kalkan büfeciden, yardım olarak gönderilen battaniyeleri ihtiyaçları olmadığı halde alıp evine götürenlerden hiçbir farkınız yok. Siz de duygu hırsızısınız.

3 yaşındaki Elif Perinçek, depremden 65 saat sonra enkazdan sağ çıkarılınca Türkiye’nin umudu oldu. Hele hele arkasından 91 saat sonra 4 yaşındaki Ayda’nın kurtarılması bu umudu perçinledi. Bu iki çocuk kurtarıldıktan sonra akılda iki görüntü kaldı. Biri, Elif’in enkazdan çıkarılırken mavi eldivenli kurtarma görevlisinin parmağını tutması, diğeri Ayda’nın enkaz altındayken çekilmiş görüntüsü. Bu deprem bize iyiliğin, yardımseverliğin ve birlik olmanın önemini gösterdi ama ne acı ki kötülüğün derecesinin olmadığını da ortaya çıkardı.

Bu gördüğünüz fotoğraftaki nesneleri ‘Hediyehanem’ adlı bir firma yapmış. Elif’in o mavi eldivenli parmağı tuttuğu anın görüntüsünü çizgi haline getirmiş, kahve kupalarına, kalemliklere, anahtarlıklara işleyip online olarak satışa sunmuş. Sanki uzun süredir satıştaymış gibi bir de indirime girilmiş gibi göstermiş. Size ne desem az... Fırsatçısınız, terbiyesizsiniz, her şeyden öte kötüsünüz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
'Sen de beni aldat' diyor 01 Mart 2022 | 357 Okunma Sadakatsiz bir adam, cesaret bekleyen kadın 27 Şubat 2022 | 162 Okunma Senin mutluluğun benim mutluluğum 24 Şubat 2022 | 195 Okunma 3 aylık evliyken eşim beni aldattı 22 Şubat 2022 | 842 Okunma İhanet edip de yakalanmayan kimse yoktur 20 Şubat 2022 | 372 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar