Evlenmeden önce son kontrol

Yaz mevsimi, aynı zamanda evlilik dönemi. Pandemi nedeniyle ertelenen nikahlar da eklenince bu yaz evleneceklerin sayısı epey arttı. Peki gerçekten emin misiniz? Neden evlendiğiniz hakkında bir fikriniz var mı? Bu hafta evlilikle ilgili gelen...

Yaz mevsimi, aynı zamanda evlilik dönemi. Pandemi nedeniyle ertelenen nikahlar da eklenince bu yaz evleneceklerin sayısı epey arttı. Peki gerçekten emin misiniz? Neden evlendiğiniz hakkında bir fikriniz var mı? Bu hafta evlilikle ilgili gelen soruları yanıtladım. İmzayı atmadan önce bir göz atmanızı öneririm.

1-Evlenmeden önce kişilerin birbirini tanıma süresi ne kadar olmalıdır?

Ben bunun için 1.5 yıl gibi bir süre öneriyorum. Çünkü ilk 6 ay, aşkın büyüsüne kapıldığınız, gözlerinizin kör olduğu, yanlışla doğruyu ayıramadığınız bir dönem. Hormonların etkisi 6 ay sonra yavaşladığında artık gözünüz açılır ve tanıma aşamasına girersiniz. İkinci 6 aylık dönemde birbirinizi tanıyarak evlilik için uygun olup olmadığınızı anlarsınız. Üçüncü 6 aylık dönem ise evlilik hazırlığıdır. Siz bakmayın öyle “3 ayda tanışıp evlendik” diyenlere... Onların çoğu bir süre sonra ‘şiddetdli geçimsizlik’ nedeniyle boşanıyor.

2-Doğru eş diye bir şey var mıdır? Karşımızdaki kişinin bizin için doğru eş olup olmadığını nasıl anlarız?

Evet vardır ve zaten öyle biriyle değilseniz sakın nikah defterine imza atmayın. Doğru eşi şöyle tarif edebilirim. Karşılıklı aşk yaşadığınız, ortak noktalarınızın fazla olduğu, gelecek planlarınızın ortak olduğu, bencil ve cimri olmayan, sosyal ve ekonomik açıdan birbirinize denk olduğunuz, eğitim düzeylerinizin hemen hemen aynı olduğu, ailelerin uyuştuğu, aşırı yaş farkı bulunmayan biri sizin için ‘doğru’ olabilir. Ancak unutmayın, seçeceğiniz kişi mutlaka merhametli biri olmalıdır. Hayvanlara, çocuklara kötü davranan biri bir gün mutlaka size de kötü davranacaktır.

3-Kimlerle evlilik yapılmaz?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
'Sen de beni aldat' diyor 01 Mart 2022 | 357 Okunma Sadakatsiz bir adam, cesaret bekleyen kadın 27 Şubat 2022 | 162 Okunma Senin mutluluğun benim mutluluğum 24 Şubat 2022 | 195 Okunma 3 aylık evliyken eşim beni aldattı 22 Şubat 2022 | 842 Okunma İhanet edip de yakalanmayan kimse yoktur 20 Şubat 2022 | 372 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar