Eğitimli garson hayat kurtardı

Olay, 1 ay kadar önce Ankara-İstanbul Hızlı Tren hattında geçiyor. Restoran vagonunda yemek yiyen 5-6 yaşlarındaki bir çocuğun nefes borusuna şeker kaçıyor.

Çocuk nefes alamıyor, morarmaya başlıyor. Anne ve baba panik halde şekeri çocuğun nefes borusundan çıkarmaya çalışıyor ama nafile.

Birkaç yolcu da deniyor ama onlar da başarılı olamıyor. Çocuğun bilinci kapanmak üzereyken, yemekli vagonun garsonlarından biri nefes borusuna kaçan nesneleri çıkarmak için yapılan ‘Heimlich Manevrası’nı uygulayarak çocuğu kurtarıyor. Garsonun adı Murat Yavaş. İlk yardım eğitimi aldığı için Heimlich Manevrası’nı biliyor.

Bu bilgi ve eğitim sayesinde de bir çocuğun hayatını kurtarıyor. Normal restoranlarda ilk yardım eğitimi alan garson var mıdır bilmiyorum. Ama trenlerin yemekli vagonlarında böyle eğitimli garsonlar çalıştırmak çok önemli. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
'Sen de beni aldat' diyor 01 Mart 2022 | 359 Okunma Sadakatsiz bir adam, cesaret bekleyen kadın 27 Şubat 2022 | 164 Okunma Senin mutluluğun benim mutluluğum 24 Şubat 2022 | 197 Okunma 3 aylık evliyken eşim beni aldattı 22 Şubat 2022 | 843 Okunma İhanet edip de yakalanmayan kimse yoktur 20 Şubat 2022 | 377 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar