Duygu Delen'in hayalleri

Gaziantep Kolej Vakfı Lisesi öğrencisi 17 yaşındaki Duygu Delen’in eski erkek arkadaşı Mehmet Can Kaplan’ın 4’üncü kattaki evinden düşerek ölmesi tüm Türkiye’de infial yarattı. Aslında bu...

Gaziantep Kolej Vakfı Lisesi öğrencisi 17 yaşındaki Duygu Delen’in eski erkek arkadaşı Mehmet Can Kaplan’ın 4’üncü kattaki evinden düşerek ölmesi tüm Türkiye’de infial yarattı. Aslında bu olayın herkes tarafından duyulmasını sağlayanlar, Duygu’nun okuldan, şehirden arkadaşları. O genç çocuklar, Instagram kuşağı. Twitter’la pek ilgileri yok. Ama hepsi birer hesap açıp günlerce uyumadan tweet atarak Duygu’nun ölümünün Türkiye gündeminin ilk sırasında yer almasını sağladı. Duygu ile ilgili haberleri değerlendirirken, arkadaşlarıyla da konuşmamız gerektiğini düşündüm. En yakın arkadaşlarına ulaştım.

Dakikalar süren telefon konuşmaları, saatler süren WhatsApp yazışmaları yaptık. Şimdi size onların ağzından Duygu’yu anlatmak istiyorum. Derslerinde çok başarılı olan Duygu, aynı zamanda hem okulda hem de şehirde sosyal bir genç olarak tanınıyordu. Tiyatroyla ilgiliydi, çok güzel dans ediyordu. Şakacı ve eğlenceli kişiliğiyle arkadaş gruplarının vazgeçilmez ismiydi.

Yaşasaydı, bu yıl lise son sınıfta okuyacak olan Duygu, bir yandan da üniversite sınavlarına hazırlanıyordu. En yakın arkadaşlarından biri şöyle söyledi bana: “Duygu ile birlikte İstanbul’da okumayı planlıyorduk. İngilizce öğretmeni olacaktık. Tercihlerimizi ona göre yapacaktık. İstanbul’da deniz gören bir evde birlikte oturacaktık. Bizim elimizden hayallerimizi aldılar.”

MEHMET CAN’IN PROFİLİ 

Gaziantep’in halı fabrikatörü Kaplan ailesinin üyelerinden biri. Babası Bileç Kaplan’ın Özbek asıllı bir kadınla yaşadığı nikahsız birlikteliğinden dünyaya geldi. Polisteki ifadesine göre annesini hiç tanımadı, hiç yüz yüze gelmedi. 2 yaşındayken annesi Özbekistan’a dönen Mehmet Can, üvey annesi ve 3 kardeşiyle büyümüş. Aileden gelen zenginliği kötü anlamda kullanmış.

Duygu’nun arkadaşları, Mehmet Can’ın sorunlu biri olarak tanındığını, gittiği her yerde olay çıkardığını, alkol problemi olduğunu söylüyor. Nitekim Mehmet Can da polisteki ifadesinde olay günü arkadaşı Eren’le sabah 10.00’da buluşup büfeden içki aldıklarını ve o saatte içmeye başladıklarını söylemişti. 16 Ocak 2019’da Gaziantep’te bir çocuk annesi kadına yaya geçidinde aracıyla çarpıp öldürdüğünde de alkollüydü.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
'Sen de beni aldat' diyor 01 Mart 2022 | 359 Okunma Sadakatsiz bir adam, cesaret bekleyen kadın 27 Şubat 2022 | 164 Okunma Senin mutluluğun benim mutluluğum 24 Şubat 2022 | 197 Okunma 3 aylık evliyken eşim beni aldattı 22 Şubat 2022 | 843 Okunma İhanet edip de yakalanmayan kimse yoktur 20 Şubat 2022 | 377 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar