Cesaret bulaşıcıdır

Türkiye birkaç gündür ‘Elmalı Davası’nı konuşuyor. Dava, 7 ve 10 yaşında, biri kız, diğeri erkek iki kardeşin anneleri Merve A. ve üvey babaları Rahmi A. ile birlikte, annelerinin eski sevgilileri ve dedeleri...

Türkiye birkaç gündür ‘Elmalı Davası’nı konuşuyor. Dava, 7 ve 10 yaşında, biri kız, diğeri erkek iki kardeşin anneleri Merve A. ve üvey babaları Rahmi A. ile birlikte, annelerinin eski sevgilileri ve dedeleri tarafından cinsel istismara uğramalarını konu alıyor. Çocukların verdiği ifadeler ve yaşadıklarını anlatmak için çizdikleri resimler insanın yüreğini parçalıyor. Buna rağmen anne ile üvey babanın tutuksuz yargılanması da vicdanları kanatıyor. Bu dava artık Türkiye’nin davası. Sapık anne ile üvey babanın ceza aldığını görmeden hiç kimse rahat etmeyecek. Hiç kimse bu meselenin peşini bırakmayacak.

Aynı zamanda bir milat oldu bu dava. Birçok kişi, korktuğu ya da utandığı için sakladığı taciz ve istismar olaylarını ifşa ediyor. Oyuncu Hafsanur Sancaktutan sosyal medyadan “İtiraf ediyorum! Dedem tarafından istismara uğradım. Pedofili bir adamın torunuydum. Kuzenlerim, komşularım, iş arkadaşım tarafından taciz edildim. Utanmıyoruz, korkmuyoruz. Yalnız olmadığımızı biliyorum” diye yazdı.

Bir başka oyuncu Seray Kaya da, “Ben de çocuktum! Aileme anlatamayacak kadar çok korkmuştum ve sustum. Arkadaşımın babası tarafından defalarca uğradığım istismarın suçlusu ben değilim. Artık korkmuyorum. Birbirimizin sesi olmaya, sesini duyuramayan, istismara uğrayan çocuklar için ses olmaya devam edeceğim” itirafında bulundu. Susulacak zaman değil.

Çünkü susulduğu zaman tecavüzcüler, istismarcılar, tacizciler “Bana bir şey olmaz” mantığıyla iğrenç eylemlerine devam ediyor. Oysa bunların ipliği pazara çıkmalı. Hepsi cezasını çekmeli. Bu ülke, çocuklarını koruyamayan bir ülke haline gelmemeli. Hafsanur Sancaktutan ve Seray Kaya’yı cesaretlerinden ötürü kutluyorum. Cesaret bulaşıcıdır, biliyorum. Önümüzdeki günlerde bu ifşaların dalga dalga yayılmasını diliyorum.

O YEMEKTE NE İŞİN VARDI?

Ayşegül Çınar bir oyuncu. Bir de sevgilisi var Furkan Çalıkoğlu. Aylar önce Ayşegül Çınar’ın aracında polis uyuşturucu buluyor. Çınar, “Uyuşturucuyu arabama eski sevgilim Furkan koydu” diyor. Korkunç bir olay... Durun daha bitmedi. Çalıkoğlu, bu uyuşturucu olayından önce Ayşegül Çınar’ın evini basıyor. Kadını bıçakla tehdit edip yaralıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
'Sen de beni aldat' diyor 01 Mart 2022 | 359 Okunma Sadakatsiz bir adam, cesaret bekleyen kadın 27 Şubat 2022 | 164 Okunma Senin mutluluğun benim mutluluğum 24 Şubat 2022 | 197 Okunma 3 aylık evliyken eşim beni aldattı 22 Şubat 2022 | 843 Okunma İhanet edip de yakalanmayan kimse yoktur 20 Şubat 2022 | 375 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar