Bağımlı ilişkiyi anlamanın 10 yolu

Bu yazıda tek taraflı bağımlılıktan değil, sevgililerin ikisinin de birbirine bağımlı olmasından söz edeceğim. Karşılıklı bağımlılık, sevgililerin birbirinden bağımsız olarak...

Bu yazıda tek taraflı bağımlılıktan değil, sevgililerin ikisinin de birbirine bağımlı olmasından söz edeceğim. Karşılıklı bağımlılık, sevgililerin birbirinden bağımsız olarak hiçbir şey yapamayacak duruma gelmeleridir. Bu durumdaki kişiler, sevgilileri olmadan yaşayamayacaklarını düşünür. Her ikisi de bu bağımlılığın hem ilişkiye hem de kendilerine zarar verdiğini göremez. Üstelik bağımlılıklarının farkında da değillerdir. Bu 10 madde, sizin böyle bir ilişkide olup olmadığınızı gösterecek.

Birbirinize ulaşamadığınızda dünya adeta üzerinize yıkılıyor. Aklınıza hep en kötüsü geliyor. Ya “Acaba başkasıyla mı beraber?” diye düşünüyorsunuz ya da “Başına bir şey mi geldi? Yoksa öldü mü?” diye panik yapıyorsunuz.

Koronavirüse aşı bulmuş olsanız bile, dünya sizi alkışlıyor olsa bile, sadece sevgilinizin takdirini önemsiyorsunuz. Onun onayı olmadan, neyi başardığınızı fark etmiyorsunuz. Çünkü yaptığınız her şeyi, kendiniz için değil, birbirinizin takdirini almak için yapıyorsunuz.

İkiniz de kişiliklerinizi bir kenara atmışsınız. Birbirinize söylediğiniz sözleri emir olarak algılıyor ve hemen yerine getirme isteği içine giriyorsunuz. Kendi ihtiyaçlarınızı bir kenara atıp, birbirinizin ihtiyaçları için çabalıyorsunuz.

Sevgiliniz “Uçurumdan atla” dese atlayacak durumdasınız. Mantığınıza aykırı olsa bile birbirinizin her isteğine “Evet” diyorsunuz. “Hayır” derseniz birbirinizi hayal kırıklığına uğratmaktan ve belki de ilişkiyi kaybetmekten korkuyorsunuz.

Tek başınıza bir topluluk içine girmeyi istemiyorsunuz. Kendinizi yalnızken güvensiz ve rahatsız hissediyorsunuz. İş ya da başka bir nedenden dolayı zorunlu olarak yalnız sosyalleştiğinizde de mümkün olan en kısa sürede ortamı terk edip birbirinize koşuyorsunuz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
'Sen de beni aldat' diyor 01 Mart 2022 | 359 Okunma Sadakatsiz bir adam, cesaret bekleyen kadın 27 Şubat 2022 | 164 Okunma Senin mutluluğun benim mutluluğum 24 Şubat 2022 | 197 Okunma 3 aylık evliyken eşim beni aldattı 22 Şubat 2022 | 843 Okunma İhanet edip de yakalanmayan kimse yoktur 20 Şubat 2022 | 376 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar