4 yapraklı yonca meselesi

Nükhet Duru’yu anlatan ‘Duru Olmak’ belgeseli, yönetmen ile sanatçı arasındaki anlaşmazlıkla gündemde. Netflix, bu anlaşmazlık giderilene kadar belgeselin yayınının durdurmuş. Açıkçası...

Nükhet Duru’yu anlatan ‘Duru Olmak’ belgeseli, yönetmen ile sanatçı arasındaki anlaşmazlıkla gündemde. Netflix, bu anlaşmazlık giderilene kadar belgeselin yayınının durdurmuş. Açıkçası üzüldüm çünkü izlenmesi gereken bir belgesel olduğunu düşünüyorum. Umarım bu anlaşmazlık çözülür de belgesel yeniden platforma konur. Belgeselde yer alan çok önemli bir noktaya değinmek istiyorum. Nükhet Duru diyor ki; “Ben 4 yapraklı yoncanın ayrık otuyum. Ben hep aykırıydım bu nedenle o yoncanın yaprağı olamam.” Kimdi bu 4 yapraklı yoncanın diğer yaprakları? Sezen Aksu, Nilüfer ve Ajda Pekkan. Aynı jenerasyonun sanatçıları.

Hepsi Türk müziğine damga vurmuş kadınlar. Peki haklı mı Nükhet Duru? “Benim tarzım farklı” diyor ama zaten bu 4 sanatçının dördünün de tarzları birbirinden farklı. Sezen Aksu ile Nilüfer’i, Ajda Pekkan ile Nükhet Duru’yu karşılaştırmıyoruz zaten. Bugün hâlâ Sezen’in ‘Rakkas’ı ile eğlenip, Nünü’nün (Nükhet) ‘Melankoli’si ile hüzünleniyoruz.

Nilüfer’in ‘Geceler’i ile durulmuşken birden Ajda’nın ‘Hoş Gör Sen’iyle harekete geçiyoruz. Sevgili Nünü, senin çok sıkı bir hayranın olarak söyleyebilirim ki, ben seni onlardan ayrı, onları da sensiz düşünemiyorum. Ve bu 4 yapraklı yonca ile aynı zaman diliminde yaşadığım için kendimi şanslı hissediyorum.

GÜNÜMÜZÜN YONCALARI

Nükhet, Sezen, Nilüfer ve Ajda’nın arkasından gelen jenerasyonda Türk popunun 4 yapraklı yoncası kimler olabilir? Müzik yazarı Naim Dilmener bu isimlerin Hande Yener, Demet Akalın, Gülşen ve Bengü olduğunu söylemiş ama Simge Sağın’ın yavaş yavaş Bengü’nün yerini aldığını belirtmişti. İlk üç isim tartışmasız doğrudur.

Ancak Candan Erçetin gerçeği sanki unutulmuş gibi geldi bana. Nükhet Duru gibi Candan Erçetin de diğer üçünden biraz farklı olsa da bu yoncanın bir yaprağıdır diye düşünüyorum. Simge Sağın’a gelince... O da farklı bir 4 yapraklı yoncanın yaprakları. Kim var Simge’nin dışında? Aleyna Tilki, Zeynep Bastık ve Derya Uluğ var bana göre.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
'Sen de beni aldat' diyor 01 Mart 2022 | 359 Okunma Sadakatsiz bir adam, cesaret bekleyen kadın 27 Şubat 2022 | 164 Okunma Senin mutluluğun benim mutluluğum 24 Şubat 2022 | 197 Okunma 3 aylık evliyken eşim beni aldattı 22 Şubat 2022 | 843 Okunma İhanet edip de yakalanmayan kimse yoktur 20 Şubat 2022 | 375 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar