Yunanistan şımarıklığı bırakmalı

Türlü dertler yetmezmiş gibi dünyanın bazı ülkeleri şu anda savaş kışkırtıcılığı yapıyor. Bize en yakın bu tip ülke Yunanistan'dır. Ama olayı global ölçekte ele...

Türlü dertler yetmezmiş gibi dünyanın bazı ülkeleri şu anda savaş kışkırtıcılığı yapıyor. Bize en yakın bu tip ülke Yunanistan'dır. Ama olayı global ölçekte ele alırsanız Çin ile Amerika, Kuzey Kore ile dünyanın geri kalan bölümleri ya da Sovyetler Birliği'nin takıntılı ülkeleri sürekli savaştan söz ederler.
Biz Türkiye olarak bir savaşla kurulduk. Üstelik Kurtuluş Savaşı bugün bize sürekli savaş hatırlatması yapan Yunanistan'ın perişan olmasıyla bitti. Aradan geçen yıllar boyunca Türkiye, Ege'yi bir barış denizi yapmak ve Yunanistan'la çeşitli ortaklıklar kurmak için elinden geleni yaptı. İkinci Dünya Savaşı'nda Almanlar, Yunanistan'ı işgal ettikleri zaman bu ülkenin yanında sadece Türkiye vardı.

SAVAŞTAN KAÇMAYIZ
Sanırım Kıbrıs, geçmişte yaşananları unutmak için Yunanlılar tarafından kötü şekilde kullanılıyor. Kıbrıs Rum Yönetimi, Avrupa Birliği'nin üyesi olarak Türkiye'yi çeşitli alanlarda sabote ediyor. İşin kötüsü, Yunanistan ve Kıbrıs Rumları, Türkiye'ye karşı komplolarını oluştururken özellikle Amerika'dan yararlanıyorlar. Şu anda Yunanistan, bir Amerikan askeri üssü halinde.
Türkiye bütün bunlara alışkın ve hazır bir ülke. Yani...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Atatürkçüleri tasfiye etti, FETÖ’cüleri aday yaptı’ 15 Nisan 2023 | 554 Okunma FETÖ ve PKK’nın adayı belli, sizin adayınız kim? 14 Nisan 2023 | 574 Okunma CHP’den ‘PKK ile müzakere’ sözü 13 Nisan 2023 | 656 Okunma Erdoğan arayı gittikçe açıyor 12 Nisan 2023 | 1.881 Okunma Atatürk’ün kurduğu partide Atatürkçü aday yok 11 Nisan 2023 | 536 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar