YÖK’ün devrimsel kararı

Dünyada baş döndürücü gelişmeler yaşanırken Türkiye'de hepimizin geleceğini ilgilendiren bir haber dikkatlerden kaçmış olabilir. Buna göre YÖK Başkanı Profesör Doktor Erol Özvar'ın YÖK...

Dünyada baş döndürücü gelişmeler yaşanırken Türkiye'de hepimizin geleceğini ilgilendiren bir haber dikkatlerden kaçmış olabilir.
Buna göre YÖK Başkanı Profesör Doktor Erol Özvar'ın YÖK Genel Kurulu'nda aldığı bir kararla artık 7 bölüm hariç üniversitelerin taban puanları olmayacak ve kontenjanları boş kalmayacak.

ABD'DE KİTLELERE AÇIK
Yani tıp, diş hekimliği, hukuk, eğitim, mühendislik, mimarlık ve eczacılık gibi dallar dışında Türk üniversiteleri artık taban puansız.
Olayın önemini anlayan Okan Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı ve aynı zamanda TOBB'un Yüksek Öğrenim Meclis Başkanı Bekir Okan, önceki gün verdiği demeçte YÖK'ün kararını bir devrim olarak niteledi.
Bilindiği gibi Amerika'da da kontenjan sınırı olmadan üniversiteler kitlelere açıktır.

TÜRKİYE ESKİSİNDEN FARKLI
Yeni Türkiye'nin eskisinden farkı bu.
Bu sayede teknoparklarımız eleman sıkıntısı çekmiyor.
Türkiye tarihinde ilk defa savunma sanayii dünya standartlarının üstüne taşındı.
En önemlisi de...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Atatürkçüleri tasfiye etti, FETÖ’cüleri aday yaptı’ 15 Nisan 2023 | 554 Okunma FETÖ ve PKK’nın adayı belli, sizin adayınız kim? 14 Nisan 2023 | 574 Okunma CHP’den ‘PKK ile müzakere’ sözü 13 Nisan 2023 | 656 Okunma Erdoğan arayı gittikçe açıyor 12 Nisan 2023 | 1.882 Okunma Atatürk’ün kurduğu partide Atatürkçü aday yok 11 Nisan 2023 | 536 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar