Yeni parti kurmayı düşünenler dünyadaki gelişmeleri dikkatle izlemelidir

İstanbul Belediye Başkanı seçimi ertesinde hemen her kesimden gözlemcinin paylaştığı ortak görüş, iç siyasette bir yeniden yapılanma sürecinin yaşanacağını işaret ediyor.

Bu yeniden yapılanma sürecinde AK Parti'de yer alacak oluşumlar kadar, Ali Babacan'la birlikte yeni bir partiyi kimlerin kuracağı ve bu oluşumda Abdullah Gül'ün konumunun ne olacağı da merak ediliyor.
Tabii bu arada Ekrem İmamoğlu'nun CHP'deki ağırlığının Kemal Kılıçdaroğlu'nu ne şekilde etkileyeceği de merak edilen konular arasında...

Büyük değişim
Çeşitli merkezleri temsil eden isimler geleceğe dönük tutumlarını belirlemeye çalışırken, iç siyasete takılı kalmaktan kaçınmalıdırlar.
Sonuçta global siyasetteki gelişmeler şu ya da bu şekilde iç siyasete mutlaka yansıyor. Örneğin yakın bir geçmişte liberal demokrasi ve serbest pazar ekonomisi global siyasetin yükselen değerleriydi. Oysa bugün bunlar antika konumunda. Özellikle Trump'ın başlattığı ticaret savaşları korumacılığı yükselen değer kılmadı mı?


YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Atatürkçüleri tasfiye etti, FETÖ’cüleri aday yaptı’ 15 Nisan 2023 | 554 Okunma FETÖ ve PKK’nın adayı belli, sizin adayınız kim? 14 Nisan 2023 | 574 Okunma CHP’den ‘PKK ile müzakere’ sözü 13 Nisan 2023 | 656 Okunma Erdoğan arayı gittikçe açıyor 12 Nisan 2023 | 1.882 Okunma Atatürk’ün kurduğu partide Atatürkçü aday yok 11 Nisan 2023 | 536 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar