Türkiye’nin varlık yokluk seçimi

Seçim yaklaştıkça anketler de yayımlanmaya başladı. Hem cumhurbaşkanlığı hem de partiler için piyasada çeşitli anketler dolaşıyor. Anket şirketleri son zamanlarda tüm dünyada...

Seçim yaklaştıkça anketler de yayımlanmaya başladı. Hem cumhurbaşkanlığı hem de partiler için piyasada çeşitli anketler dolaşıyor. Anket şirketleri son zamanlarda tüm dünyada sonuçları tutturmakta zorlanıyor. Amerika ve Avrupa dâhil her yerde sürpriz sonuçlar çıkıyor.
Günümüz dijital dünyasında bir kişinin 15-20 tane sosyal medya paylaşımına bakarak hangi partiye sempati duyduğu, hangi lideri sevdiği veya sevmediği ortaya çıkıyor. İyi niyetli, bilimsel çalışma yapan anket şirketleri de bu sonuçlara ulaşabiliyor. Yani şu an sahiden sahada araştırma yapan anket şirketleri, Türkiye'deki siyasi yelpazeyi büyük doğruluk oranıyla biliyorlar.
Ancak dünyadaki hiçbir anket şirketinin tahmin edemediği şey, seçim günü kimin sandığa gidip gitmeyeceği. Bunun için çeşitli tahminlerde bulunsalar da tam olarak tutturamıyorlar. Zira seçim günü oluşacak psikoloji, o güne özel oluyor ve hiçbir anket şirketi bunu tahmin edemiyor. Seçim sonuçlarını da bu katılımlar ve sandığa kimin gidip gitmediği belirliyor.

YİNE HÜSRANA UĞRAYACAKLAR
Hâl böyle olsa bile bazı anket şirketleri daha güvenilir...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Atatürkçüleri tasfiye etti, FETÖ’cüleri aday yaptı’ 15 Nisan 2023 | 554 Okunma FETÖ ve PKK’nın adayı belli, sizin adayınız kim? 14 Nisan 2023 | 574 Okunma CHP’den ‘PKK ile müzakere’ sözü 13 Nisan 2023 | 656 Okunma Erdoğan arayı gittikçe açıyor 12 Nisan 2023 | 1.881 Okunma Atatürk’ün kurduğu partide Atatürkçü aday yok 11 Nisan 2023 | 536 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar