Türkiye’nin gündemi belli

AK Parti'nin dünkü grup toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı konuşma önümüzdeki iki senenin gündemini veriyordu. Bazı şeyleri şimdiden bilmemizde fayda var. Muhalefet sözcüleri genel...

AK Parti'nin dünkü grup toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı konuşma önümüzdeki iki senenin gündemini veriyordu. Bazı şeyleri şimdiden bilmemizde fayda var. Muhalefet sözcüleri genel olarak "güçlendirilmiş parlamenter sistem" diye bir şey tutturuyorlar. Bunun mümkün olmadığı kesin. İmkânsızlığın nedenlerinden biri Türkiye'nin geçmişte güçlendirilmiş veya zayıflatılmış parlamenter sistemi defalarca denemiş olması. Bu denemelerin her biri fiyasko ile sonuçlandı. Yani kim ne isterse istesin parlamenter sistemi Türk halkı istemez.
İkinci gerçek şu: Cumhurbaşkanlığı sistemi geride kalan iki yıl boyunca bu ülkeyi çok ileri noktalara taşıdı. Her aksaklığa bir çözüm üretildi, hayal bile edilemeyen altyapılar tamamlandı, uluslararası alanda Türkiye ağırlıklı bir aktör olarak ağırlığını koydu.
Bir de siyasi çılgınlar var. Bunlar anayasanın ilk dört maddesinin değişmesini istiyorlar. Yani artık Türkiye Cumhuriyeti'nin varlık felsefesini ifade eden bu dört maddeyi değişebilir gibi görüyorlar.
Türkiye'de bir de utanmazların teklifleri var. Bunlar açık açık ülkeyi bölelim demeden ülkeyi bölecek bir...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Atatürkçüleri tasfiye etti, FETÖ’cüleri aday yaptı’ 15 Nisan 2023 | 549 Okunma FETÖ ve PKK’nın adayı belli, sizin adayınız kim? 14 Nisan 2023 | 573 Okunma CHP’den ‘PKK ile müzakere’ sözü 13 Nisan 2023 | 655 Okunma Erdoğan arayı gittikçe açıyor 12 Nisan 2023 | 1.880 Okunma Atatürk’ün kurduğu partide Atatürkçü aday yok 11 Nisan 2023 | 529 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar