Türkiye, Rusya Yunanistan da Ukrayna mı?

Türkiye'yi Rusya'ya, Yunanistan'ı da Ukrayna'ya benzetmeye çalışan savaş kışkırtıcıları seslerini yükseltiyor. En başta Yunanistan'ı cephaneliğe çevirmek çok büyük bir...

Türkiye'yi Rusya'ya, Yunanistan'ı da Ukrayna'ya benzetmeye çalışan savaş kışkırtıcıları seslerini yükseltiyor. En başta Yunanistan'ı cephaneliğe çevirmek çok büyük bir kışkırtma.
Bunun yanında Yunanistan'ın Kurtuluş Savaşı'ndaki yenilgisini hatırlatan ekran uzmanları, 1912-1913'teki Balkan Savaşı'nda neler yaşadığımızı hiç hatırlamıyorlar.
Balkan Savaşı'na kadar Selanik bizimdi. Ve az kalsın Edirne de Bulgarların oluyordu. Yunanistan'a karşı Türkiye'nin üstünlüğü bariz bir biçimde ortada olsa bile savaş birçok bilinmezlerle dolu.

AYNI TEZGÂH SERGİLENİYOR
Rusya-Ukrayna Savaşı'nda da aynı şeyler yaşanıyor. Bir yandan "Rusya'nın bir-iki hafta içinde Ukrayna'yı zaptedeceği" iddia edilirken bir yandan da "Rusya çamura battı" söylemi seslendiriliyor.
Ukrayna'yı kışkırtıp "NATO'ya alacağız" diyerek Putin'i delirtenler şimdi aynı şeyi Yunanistan için tezgâhlıyorlar. Amerika, Fransa ve Almanya'nın Yunanistan'a verdiği destek, bu ülkeyi kendini aslan zanneden kedi haline getirdi.
Zaten müflis olan Yunanistan'ın Başbakanı...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Atatürkçüleri tasfiye etti, FETÖ’cüleri aday yaptı’ 15 Nisan 2023 | 554 Okunma FETÖ ve PKK’nın adayı belli, sizin adayınız kim? 14 Nisan 2023 | 574 Okunma CHP’den ‘PKK ile müzakere’ sözü 13 Nisan 2023 | 656 Okunma Erdoğan arayı gittikçe açıyor 12 Nisan 2023 | 1.882 Okunma Atatürk’ün kurduğu partide Atatürkçü aday yok 11 Nisan 2023 | 536 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar