Türkiye dünyadaki tek ülke mi ve dün hep bugünden iyi miydi?

Bize özgü durumlardan biri de, Türkiye'nin dünyadaki tek ülke ve yaşadıklarımızın da sadece bizde görülebilecek şeyler olduğuna inanmamızdır. Siyaset dünyamızda bu yanlış yaklaşımı...

Bize özgü durumlardan biri de, Türkiye'nin dünyadaki tek ülke ve yaşadıklarımızın da sadece bizde görülebilecek şeyler olduğuna inanmamızdır.
Siyaset dünyamızda bu yanlış yaklaşımı özellikle muhalefet sözcülerinin söylemlerinde görürüz... Global ölçekteki gelişmelerin Türkiye'ye yansımalarının nedenlerine inmek yerine "Kötü yönetim bunlara sebep oldu" benzeri konuşmalar sık sık yapılır.

Yıldırım'ın uyarısı
Bu duruma son örnek doların dalgalanmasının bizdeki yanlış politikalardan kaynaklandığının ileri sürülmesi değil midir? Bereket Başbakan Binali Yıldırım AK Parti Tuzla İlçe Kongresi'nde yaptığı konuşmada, döviz kurlarında son dönemde görülen dalgalanmanın sadece bizde olmadığını somut örneklerle anlattı...

Kurda dalgalanmalar
"- Son haftada yaşadığımız gerilim adeta, 'yeni bir dünya savaşı mı çıkacak' sorusunu gündeme getirdi. Bunun sonuçları oldu. Mesela İran parası yüzde 48, Rusya parası yüzde 13 değer kaybetti. Bizde de yüzde 1, yüzde 2 seviyesinde dalgalanma oldu."
"- Bunu fırsat bilenler 'Türkiye ekonomik krize gidiyor' diye kampanya yapmaya başladılar. Sanki Türkiye krize giderse bunun sonuçlarından sadece AK Parti taraftarları etkilenecek, diğerleri etkilenmeyecek."

Hayali geçmişler
Bizim düşünce ve siyaset dünyamıza özgü davranışlardan bir diğeri de, bugünü yermek isteyenlerin kendilerince dünde kalmış "Devr-i Saadet"ler üretmeleri değil midir? Bunlar kentli nüfusun yüzde 20'ler düzeyinde bulunduğu ve İstanbul'da azınlıkların ağırlıkla yaşam tarzlarını empoze ettikleri dönemleri "Ah nerede o güzel günler, kimsenin başı örtülü değildi" diye hasretle anmazlar mı?

Dünyanın merkezi
Bunun gibi 10'uncu yıl marşında "Yurdu demir ağlarla ördük" denildiği ...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Atatürkçüleri tasfiye etti, FETÖ’cüleri aday yaptı’ 15 Nisan 2023 | 554 Okunma FETÖ ve PKK’nın adayı belli, sizin adayınız kim? 14 Nisan 2023 | 574 Okunma CHP’den ‘PKK ile müzakere’ sözü 13 Nisan 2023 | 656 Okunma Erdoğan arayı gittikçe açıyor 12 Nisan 2023 | 1.881 Okunma Atatürk’ün kurduğu partide Atatürkçü aday yok 11 Nisan 2023 | 536 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar