Türkiye bu kez çok kararlı

Sabah Gazetesi Yazarı Mehmet Barlas'ın bugünkü (21.11.2022)'' Türkiye bu kez çok kararlı'' başlıklı yazısı.

Türk Silahlı kuvvetleri dün Kuzey Irak ve Kuzey Suriye topraklarında çok büyük ve kapsamlı bir harekat gerçekleştirdi. Adı Pençe-Kılıç Hava Harekatı. Vur emrini Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan verdi. Sadece Türk basını değil dünya basını da bu kapsamlı harekata geniş yer ayırdı ve bu operasyonu "PKK'nın Taksim saldırısına misilleme" olarak yorumladı.
Gerek SİHA'ların gerekse F-16'ların katıldığı bu büyük harekatta 89 terör hedefi imha edildi. Türkiye bu kez Suriye sınırını terörden tamamen temizlemek için oldukça kararlı. Terör unsurlarından bölgeyi temizlemeden operasyonları sonlandıracak gibi görünmüyor.

TERÖRÜN ANLADIĞI DİLDEN MESAJ
Aralarında sekiz örgüt yöneticisin de olduğu bir çok terörist etkisiz hale getirildi. Geçen hafta gerçekleştirilen terör eylemi ertesinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu "mesaj alındı ve gereği yapılacak" demişti. TSK'nın yaptığı hava harekatında Suriye'de konuşlanmış olan Rusya'nın hava sahasının kullanılmış olması da Erdoğan ile Putin'in uyum seviyesini gösteren ilgi çekici bir detay.
ABD'nin Suriye'deki akıl...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Atatürkçüleri tasfiye etti, FETÖ’cüleri aday yaptı’ 15 Nisan 2023 | 554 Okunma FETÖ ve PKK’nın adayı belli, sizin adayınız kim? 14 Nisan 2023 | 574 Okunma CHP’den ‘PKK ile müzakere’ sözü 13 Nisan 2023 | 656 Okunma Erdoğan arayı gittikçe açıyor 12 Nisan 2023 | 1.881 Okunma Atatürk’ün kurduğu partide Atatürkçü aday yok 11 Nisan 2023 | 536 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar