Türk-Amerikan ilişkileri FETÖ’nün varlığına rağmen ne kadar sağlıklı olabilir?

Siz de Amerikan derin devleti ile Fetullah G ülen arasındaki ilişkinin türünü merak etmiyor musunuz? Gülen acaba CIA'nın sözleşmeli bir ajanı mı yoksa Humeyni gibi bağımsız çalışan ve uygun zamanın gelmesini bekleyen bir darbeci mi?

Humeyni modeli
Hatırlarsanız Humeyni İran'da aralarında liberal demokratların da bulunduğu kesimler tarafından Şah'a karşı desteklenmiş ve dış güçlerin yardımı ile İran'a dönüp darbe yapmıştı. Humeyni ile Amerika'nın ve diğer Batılı ülkelerin arası daha sonra açıldı.

Kemalizm balonu
Acaba Fetullah Gülen de bu tür bir ilişkiler ağının örücüsü müydü? Bu ilişkinin türünün açıklığa kavuşturulması şarttır. Çünkü FETÖ diye bilinen örgüt Türkiye'de orduyu, polisi, adliyeyi ve siyaseti şirazesinden çıkartmıştır. Ordunun Kemalist olduğu iddiasının bir balon olduğu, 15 Temmuz'daki kalkışma ile anlaşılmıştır. 15 Temmuz 2016 darbe girişiminden bu yana yapılan temizlik operasyonlarının çok geniş kapsamlı olmalarına rağmen, olayın hâlâ bitmediği de anlaşılmaktadır.


YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Atatürkçüleri tasfiye etti, FETÖ’cüleri aday yaptı’ 15 Nisan 2023 | 554 Okunma FETÖ ve PKK’nın adayı belli, sizin adayınız kim? 14 Nisan 2023 | 574 Okunma CHP’den ‘PKK ile müzakere’ sözü 13 Nisan 2023 | 656 Okunma Erdoğan arayı gittikçe açıyor 12 Nisan 2023 | 1.882 Okunma Atatürk’ün kurduğu partide Atatürkçü aday yok 11 Nisan 2023 | 536 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar