Trump sanki dünyanın kabadayısı gibi ülkeleri tehdit etti

Donald Trump'ın Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'ndaki konuşmasını bir dünya vatandaşı olarak dinlerken, kendi kendime "Bu adam kendini ve ülkesini ne sanıyor" diye düşündüm. Bu bir nefret ve bir öfke...

Donald Trump'ın Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'ndaki konuşmasını bir dünya vatandaşı olarak dinlerken, kendi kendime "Bu adam kendini ve ülkesini ne sanıyor" diye düşündüm. Bu bir nefret ve bir öfke konuşmasıydı. Kuzey Kore liderinden "Roket adam" diye söz ediyor, İran'ı, Küba'yı, Venezüella'yı hedef alan sert ve tehditkâr sözler söylüyordu. BM sanki bir barış forumu değil de, Amerika'nın dünyanın patronu olduğu ilan edilen bir forumdu. Ve sanki Trump'ın kafası kızarsa, kafasına taktığı ülkeleri yerle bir edebilirdi.

Tepkiler
Trump'ın konuşmasına tabii ki hemen tepkiler geldi. Mesela Venezüella Dışişleri Bakanı Arreaza "Bu Trump kendi hükümetini doğru dürüst yönetemezken, dünya devletlerini tehdit etmesini anlamak kolay değil" dedi.

Erdoğan'ın konuşması
Bizim Cumhurbaşkanımız Erdoğan konuşurken ise, Trump'ın da örnek alması gereken bir düzey vardı ortada... Sorunların kriz düzeyine gelmeden çözüme kavuşturulmaları gerektiğini söylüyor ve Türkiye'nin 3 milyonu aşkın Suriyeli ve Iraklı sığınmacı için 30 milyar dolar harcadığını hatırlatırken, bu konuda Türkiye'ye verilen sözlerin tutulmadığını vurguluyordu.

?Macron ve İran

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Atatürkçüleri tasfiye etti, FETÖ’cüleri aday yaptı’ 15 Nisan 2023 | 554 Okunma FETÖ ve PKK’nın adayı belli, sizin adayınız kim? 14 Nisan 2023 | 574 Okunma CHP’den ‘PKK ile müzakere’ sözü 13 Nisan 2023 | 656 Okunma Erdoğan arayı gittikçe açıyor 12 Nisan 2023 | 1.882 Okunma Atatürk’ün kurduğu partide Atatürkçü aday yok 11 Nisan 2023 | 536 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar