Trump durmadan konuşuyor ama Amerikan derin devleti onu dinlemiyor

Hatırlamıyor musunuz? Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Trump "Suriye'den çekilme kararı aldık. Suriye'deki Amerikan askeri varlığı sona erecektir" diye açıklama yapmamış mıydı?

Geçen yılın 18 Ağustosuna dönüp günün haberlerini gözden geçirelim mi?

Trump ne demişti?
"Türkiye'nin operasyon yapacağı noktalarda bulunan ABD askerlerinin çekileceği haberine ilişkin ABD Başkanı Donald Trump'tan flaş bir açıklama geldi. Trump "DEAŞ'ı yendik. Suriye'de bulunmamızın amacı buydu" dedi ve Suriye'den çekilecekleri haberini doğruladı. Dünya medyasında öğle saatlerinde Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) bir ordu yetkilisine dayandırarak verdiği "Talimat aldık çekileceğiz" açıklamasının üzerinden henüz saatler geçmişti ki en yetkili ağız olarak ABD Başkanı Donald Trump'tan bir açıklama geldi. Trump çekilmeyi doğruladı."

Garip bir ülke
İşte stratejik ortağımız olan ve ittifakımızın lideri konumunda bulunan Amerika Birleşik Devletleri'nin içinde bulunduğu acıklı durum bu safhadadır. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Atatürkçüleri tasfiye etti, FETÖ’cüleri aday yaptı’ 15 Nisan 2023 | 554 Okunma FETÖ ve PKK’nın adayı belli, sizin adayınız kim? 14 Nisan 2023 | 574 Okunma CHP’den ‘PKK ile müzakere’ sözü 13 Nisan 2023 | 656 Okunma Erdoğan arayı gittikçe açıyor 12 Nisan 2023 | 1.882 Okunma Atatürk’ün kurduğu partide Atatürkçü aday yok 11 Nisan 2023 | 536 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar