TBMM yeniden açılırken özellikle CHP kendi kendini tahlil etmelidir

Türkiye Büyük Millet Meclisi 73 günlük aranın ardından 1 Ekim'de yani yarın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla açılıyor. TBMM'nin gündemindeki ilk madde "Yargı Reformu ve Strateji Belgesi" olarak bilinen değişiklik teklifi olacak.

Meclis iç tüzüğü de TBMM'nin ikinci gündem maddesi... Buna göre Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine uygun yeni iç tüzük hazırlanacak.

Sadece kavga mı?
Bizler vatandaşlar olarak galiba TBMM'nin yaptıklarından çok bu Meclis'te yer alan kavgalarla daha çok ilgileniyoruz. Tabii ki bu hastalıklı bir yaklaşım... Çünkü demokratik sistemde muhalefetin varlığı, ne kavga ne de ak denilene kara demek anlamına gelir. Muhalefet iktidara bir alternatifin bulunması demektir.
Yani demokrasi bir partiye veya bir kişiye endeksli çaresizlik değildir.

CHP'nin görevi
Ama ne yazık ki şu andaki ana muhalefet partisi olan ve Millet İttifakı'nın lideri konumunda bulunan CHP, üzerine düşen çok önemli görevin adeta farkında değildir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Atatürkçüleri tasfiye etti, FETÖ’cüleri aday yaptı’ 15 Nisan 2023 | 555 Okunma FETÖ ve PKK’nın adayı belli, sizin adayınız kim? 14 Nisan 2023 | 574 Okunma CHP’den ‘PKK ile müzakere’ sözü 13 Nisan 2023 | 656 Okunma Erdoğan arayı gittikçe açıyor 12 Nisan 2023 | 1.882 Okunma Atatürk’ün kurduğu partide Atatürkçü aday yok 11 Nisan 2023 | 536 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar