Suriye ile yeni dönem

Türkiye-Suriye sınırında olağanüstü gelişmeler var. Şanlıurfa'nın Birecik ilçesindeki sınır karakoluna, Suriye topraklarındaki PKK'lılar tarafından havan saldırısı düzenlendi. 1...

Türkiye-Suriye sınırında olağanüstü gelişmeler var. Şanlıurfa'nın Birecik ilçesindeki sınır karakoluna, Suriye topraklarındaki PKK'lılar tarafından havan saldırısı düzenlendi. 1 Mehmetçik şehit oldu, 4 de yaralı var.
Önceki gün MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye ile Suriye arasındaki ilişkilere dikkat çeken bir konuşma yaptı. Dün de Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye ile Suriye arasındaki ilişkilerin normalleşmesi yolundaki adımlardan söz etti.
Çavuşoğlu, "Suriye'nin sınır ve toprak bütünlüğünü önemsiyoruz. Suriye'de kalıcı çözüm, siyasi çözümdür. Rejim ile muhalefetin anlaşması gerekiyor" deyip ekledi: "Öncelikle 'barıştırma' değil 'uzlaştırma' kelimesini kullandım. Sadece Suriye değil, Türkiye içinde de bu işi kızıştırmak isteyenler sözlerimizi çarpıttı."

HALEP CANLANDIRILABİLİR

Çavuşoğlu...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Atatürkçüleri tasfiye etti, FETÖ’cüleri aday yaptı’ 15 Nisan 2023 | 553 Okunma FETÖ ve PKK’nın adayı belli, sizin adayınız kim? 14 Nisan 2023 | 574 Okunma CHP’den ‘PKK ile müzakere’ sözü 13 Nisan 2023 | 656 Okunma Erdoğan arayı gittikçe açıyor 12 Nisan 2023 | 1.881 Okunma Atatürk’ün kurduğu partide Atatürkçü aday yok 11 Nisan 2023 | 536 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar