Sisi de Macron da Kılıçdaroğlu da öylesine aynı çizgideler ki...

Antep ağzında "Adamın ağzını büzmesinden Ömer diyeceği belliydi" şeklinde bir deyiş vardır. Yeni bir yıla girerken bu deyişi, uluslararası arenaya uygulayabiliriz...

Türkiye Suriye'de, Libya'da ya da Akdeniz'de ne yaparsa yapsın Mısır'ın Sisi'sinin, Fransa'nın Macron'unun ve CHP'nin Kılıçdaroğlu'sunun ağızlarını büzmelerinden, "Ömer" diyecekleri belli oluyor. Bu arada İstanbul'un İmamoğlu'su da, Kanal İstanbul dolayısıyla ağzını iyice büzmeye başladı.

Gülümseyelim mi?
Biz yine de yeni bir yıla gülümseyerek girmeyi denemeliyiz.
Bu arada yılbaşındaki piyango çekilişinin sonucunu heyecanla bekleyenler için, artık klasikleşmiş piyango fıkrasını da bir kez daha hatırlatalım:
Adamın piyango biletine büyük ikramiye çıkmış. Ancak adamcağız hem yaşlı hem de kalp hastası olduğu için, çocukları bu haberi duyurmaktan korkuyorlarmış.
Sonunda bir kalp doktorunu görevlendirmişler. Bu doktor adama alıştıra alıştıra, piyangonun büyük ikramiyesini kazandığını duyuracakmış.



YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Atatürkçüleri tasfiye etti, FETÖ’cüleri aday yaptı’ 15 Nisan 2023 | 554 Okunma FETÖ ve PKK’nın adayı belli, sizin adayınız kim? 14 Nisan 2023 | 574 Okunma CHP’den ‘PKK ile müzakere’ sözü 13 Nisan 2023 | 656 Okunma Erdoğan arayı gittikçe açıyor 12 Nisan 2023 | 1.882 Okunma Atatürk’ün kurduğu partide Atatürkçü aday yok 11 Nisan 2023 | 536 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar