Selman Rüşdi’ye saldırı

Şeytan Ayetleri kitabının yazarı Selman Rüşdi, New York'ta verdiği konferansta kendisine saldıran bir kişi tarafından boğazından ve göğsünden bıçaklandı. Hastaneye kaldırılan Rüşdi'nin...

Şeytan Ayetleri kitabının yazarı Selman Rüşdi, New York'ta verdiği konferansta kendisine saldıran bir kişi tarafından boğazından ve göğsünden bıçaklandı.
Hastaneye kaldırılan Rüşdi'nin bir gözünü kaybetme ihtimali var ve akciğeri çalışmadığı için makineye bağlı durumda, yani can çekişiyor.
Bilindiği gibi İran'ın eski lideri Humeyni, Selman Rüşdi hakkında ölüm fetvası vermişti. İran hükümeti, Rüşdi'nin hayatına kastedecek kişilere 3 milyon dolar ödül vaat etmişti.
Bugünkü Tahran gazetelerinde Rüşdi'ye saldıran bıçaklı kişinin kahramanlığına ve her türlü övgüye layık olduğuna dair yazılar yayınlanıyor.
Sonuç olarak yanlışlar arka arkaya geldiği zaman doğru etmiyor. Selman Rüşdi'nin yazdıkları yanlıştı fakat yapılan saldırı daha da yanlış.
İslamofobi denen şey dünyada hızla yayılırken yapılan saldırı ancak ona hizmet eder.

MACRON ALAY KONUSU
Enerji tasarrufu yapılmasına dair sözler sarf eden Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Güney Fransa'da jetski ile denizde keyif çatarken fotoğrafları gazetelere...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Atatürkçüleri tasfiye etti, FETÖ’cüleri aday yaptı’ 15 Nisan 2023 | 554 Okunma FETÖ ve PKK’nın adayı belli, sizin adayınız kim? 14 Nisan 2023 | 574 Okunma CHP’den ‘PKK ile müzakere’ sözü 13 Nisan 2023 | 656 Okunma Erdoğan arayı gittikçe açıyor 12 Nisan 2023 | 1.882 Okunma Atatürk’ün kurduğu partide Atatürkçü aday yok 11 Nisan 2023 | 536 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar