S-400’lerden kaynaklanan Türk-Amerikan anlaşmazlığı dünya basınının ilgisini çekiyor

Rusya'dan S-400 savunma sistemini aldıktan sonra Amerikan derin devletinin gösterdiği tepkiler ve kendilerince ceza olarak F-35'lerin bize satışını askıya almalarına karşı biz Türk halkının ne düşündüğü ortadadır.


Çeşitli partilerden oluşan ve nüfusun en az yüzde 65'inin görüşünü yansıtan anketler, S-400'lere ilişkin hükümet kararının halk tarafından desteklendiğini gösteriyor.

Çok meraklılar
Ancak bu arada dış basının ve Türkiye'deki siyasi gelişmelere olağanüstü ilgi gösteren Batı medyasının gelişmelere nasıl baktığını izlediğimiz zaman ilgi çekici tablolar ortaya çıkıyor.
Hatırlanacağı gibi dört farklı Batılı medya organı bizdeki yerel seçimlerden önce birleşerek Türkiye'ye yönelik ortak bir medya oluşturacak kadar ilgilerinin ölçüsünü kaçırmışlardı.

Ağır eleştiriler
Bugünün Türkiye'ye ilişkin İngiliz basınının yorumlarına gelince...
İngiliz gazetesi Times'daki başyazıda Türkiye'nin S-400'leri alması yorumlandı.
ABD'nin Patriot vermeyerek, Avrupa'nın da AB üyeliği bahanesiyle Türkiye'yi yıllarca uğrattıkları mağduriyetlerin görmezden gelindiği vurgulanan yazıda, S-400'ler sebebiyle de Türkiye'ye ağır eleştiriler getirildi.
Gazetenin başyazısında, NATO'ya da açıkça Türkiye'ye yaptırım uygulayın çağrısı yapıldı.


YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Atatürkçüleri tasfiye etti, FETÖ’cüleri aday yaptı’ 15 Nisan 2023 | 554 Okunma FETÖ ve PKK’nın adayı belli, sizin adayınız kim? 14 Nisan 2023 | 574 Okunma CHP’den ‘PKK ile müzakere’ sözü 13 Nisan 2023 | 656 Okunma Erdoğan arayı gittikçe açıyor 12 Nisan 2023 | 1.882 Okunma Atatürk’ün kurduğu partide Atatürkçü aday yok 11 Nisan 2023 | 536 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar