Putin, Gorbaçov’un cenazesine neden katılmadı?

91 yaşında ölen eski Sovyet lideri Gorbaçov'un cenazesine katılan Rus vatandaşlar gözyaşı döktü. Yorumculara göre bu durum, eskiye duyulan özlemin yansımasıydı. Putin, programının yoğunluğu...

91 yaşında ölen eski Sovyet lideri Gorbaçov'un cenazesine katılan Rus vatandaşlar gözyaşı döktü. Yorumculara göre bu durum, eskiye duyulan özlemin yansımasıydı. Putin, programının yoğunluğu nedeniyle cenazeye katılmadı, ancak tam teşekküllü bir devlet töreni düzenlendi.
Gorbaçov son zamanlarında Putin'in Kırım ve Ukrayna politikalarını destekliyordu. Durum böyle olmasına rağmen Putin'in cenaze törenine katılmaması çok eleştirildi. Ancak Gorbaçov zamanında Rusya'nın, Batı'ya en yakın ama en fakir ve sefil dönemini yaşadığını da unutmamak lazım. Putin 20 yıldır o enkazı temizlemeye çalışıyor.
Ukrayna'da NATO'ya ve bütün Batı güçlerine karşı mücadele etme, hatta galip gelme gücünü toplayan Rusya'da o enkaz kalkmış gibi duruyor. Ama belli ki o enkazın Putin üstündeki psikolojik etkileri henüz yok olmamış. Çünkü yok olsaydı Putin, hiç komplekssiz biçimde o cenazeye katılırdı.

AVRUPA'YA SOĞUK DUŞ
Bu arada Avrupa'nın kendini soktuğu enerji krizi büyüyor. Putin ise Kremlin'den...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Atatürkçüleri tasfiye etti, FETÖ’cüleri aday yaptı’ 15 Nisan 2023 | 554 Okunma FETÖ ve PKK’nın adayı belli, sizin adayınız kim? 14 Nisan 2023 | 574 Okunma CHP’den ‘PKK ile müzakere’ sözü 13 Nisan 2023 | 656 Okunma Erdoğan arayı gittikçe açıyor 12 Nisan 2023 | 1.882 Okunma Atatürk’ün kurduğu partide Atatürkçü aday yok 11 Nisan 2023 | 536 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar