Muhammed Mursi bizim için de bir kahramandır ve bir demokrasi şehididir

Demokrasi uğruna canlarını feda eden isimler milliyet farkı gözetilmeden dünyanın her köşesinde sevgi ve saygı ile tarihin yapraklarına defnedilir. Seçilip katledilen isimlere şimdi Muhammed Mursi de eklendi.

Adnan Menderes'in idam edildiği bir toplumun insanları olarak, Mursi'nin yaşadıklarını o kadar derinden anlıyoruz ki...

Katledildiler
Bir gazeteci olarak ben, dünya coğrafyasının çeşitli liderleri ile söyleşiler yapmak imkanına kavuştum. Hindistan'da hem anne Başbakan İndra Gandi ile hem de oğlu Başbakan Rajiv Gandi ile görüştüm. Bu iki isim de suikasta kurban gidip öldürüldüler. Seçilmiş bir kişi değildi ama Muammer Kaddafi de Libya'ya düzen getirmişti. Onunla iki kez görüştüm. Kaddafi de üstelik linç edilerek öldürüldü. Mısır'da Enver Sedat'la anlık bir görüşmem oldu. Onun halefi Hüsnü Mübarek'leyse uzun söyleşiler yaptım. Biri öldürüldü, biri devrildi.

Farklı coğrafyalar
Yani siyasi liderlerin kaderlerinin katledilmek olması bizim coğrafyaya özgü değil. Salvador Allende Latin Amerika'daydı, John F: Kennedy ise Kuzey Amerika siyasetçisiydi. İkisi de kurşunlarla katledildiler. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Atatürkçüleri tasfiye etti, FETÖ’cüleri aday yaptı’ 15 Nisan 2023 | 554 Okunma FETÖ ve PKK’nın adayı belli, sizin adayınız kim? 14 Nisan 2023 | 574 Okunma CHP’den ‘PKK ile müzakere’ sözü 13 Nisan 2023 | 656 Okunma Erdoğan arayı gittikçe açıyor 12 Nisan 2023 | 1.882 Okunma Atatürk’ün kurduğu partide Atatürkçü aday yok 11 Nisan 2023 | 536 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar