Modern Avrupa’nın kömür sobasına dönüşü

Rusya'nın Avrupa'ya doğalgazı kısması üzerine özellikle Almanya'da oduna ve kömüre dönüş başladı. Almanya'da kömür stoklarının tükendiği bildiriliyor. Olayın Türkiye'ye yansıması...

Rusya'nın Avrupa'ya doğalgazı kısması üzerine özellikle Almanya'da oduna ve kömüre dönüş başladı. Almanya'da kömür stoklarının tükendiği bildiriliyor. Olayın Türkiye'ye yansıması ise oldukça enteresan. Çünkü Türkiye'deki soba imalatçılarının Avrupa'ya ihracatı katlanarak artıyormuş.
Türkiye'deki soba üreticileri, "Kömür ve odun sobalarının kullanılması konusunda geçmişte daha iyi durumdaydık ama uzun süredir inşaatlarda sobalar için bacalar yapılmıyor" diyor. Tabii ki elinin altında doğalgaz olan birisi sobayla uğraşmaz. Çok şükür enerji konusunda Türkiye şanslı durumda. Birçok kaynakla doğrudan bağlantımız var.
Karadeniz gazı 2023'te evlere ulaşacak. Akdeniz'deki sondaj gemilerimizden de müjdeli haberler bekliyoruz. Ancak hiçbir kaynak küçümsenmeden enerji çeşitliliği her zaman birinci öncelik olmalı. Bu açıdan baktığımızda yeni inşa edilen evlere bir de soba bacası yapılsa kimseye zararı olmaz. Sakla samanı gelir zamanı.
Sonuç olarak tuhaf bir...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Atatürkçüleri tasfiye etti, FETÖ’cüleri aday yaptı’ 15 Nisan 2023 | 549 Okunma FETÖ ve PKK’nın adayı belli, sizin adayınız kim? 14 Nisan 2023 | 573 Okunma CHP’den ‘PKK ile müzakere’ sözü 13 Nisan 2023 | 655 Okunma Erdoğan arayı gittikçe açıyor 12 Nisan 2023 | 1.880 Okunma Atatürk’ün kurduğu partide Atatürkçü aday yok 11 Nisan 2023 | 529 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar