Merkel’in başbakanlığı bitiyor

Bugün 60 milyonu aşkın seçmenin bulunduğu Alman demokrasisinde seçim var. Seçime 3 parti katılıyor. Hıristiyan Demokratlar, Sosyal Demokratlar ve Yeşiller. Bugünkü seçimin en önemli yanı, 16 yıldır...

Bugün 60 milyonu aşkın seçmenin bulunduğu Alman demokrasisinde seçim var. Seçime 3 parti katılıyor. Hıristiyan Demokratlar, Sosyal Demokratlar ve Yeşiller.
Bugünkü seçimin en önemli yanı, 16 yıldır Başbakan olan Angela Merkel'in görev süresinin sona ermesi. Bu seçimde hangi parti çoğunluğu kazanırsa onun adayı başbakan olacak.
Bu arada bazı söylentilere göre, Alman zenginleri Sosyal Demokrat iktidardan korktukları için servetlerini İsviçre'ye transfer ediyorlarmış.

ÖRNEK SİYASETÇİLERDEN
Bugün görev süresi bitecek olan Angela Merkel, Almanya'nın örnek siyasetçilerinden biridir.
Almanya bölünmüşken Merkel, komünist Doğu Almanya'da bir rahibin kızı olarak dünyaya geldi.
Almanya'nın birleşmesinden sonra başbakan olunca çeşitli önlemlerle birliği takviye etti.
Ancak Merkel'in unutulmamasını sağlayacak iki tane icraatı var
Birincisi, İngiltere Avrupa Birliği'nden ayrılırken (BREXIT) olayı kolaylaştırmıştır.
İkinci icraatı ise Yunanistan'ın iflas etmesini önlemiş, çeşitli yollarla onlara finansman...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Atatürkçüleri tasfiye etti, FETÖ’cüleri aday yaptı’ 15 Nisan 2023 | 554 Okunma FETÖ ve PKK’nın adayı belli, sizin adayınız kim? 14 Nisan 2023 | 574 Okunma CHP’den ‘PKK ile müzakere’ sözü 13 Nisan 2023 | 656 Okunma Erdoğan arayı gittikçe açıyor 12 Nisan 2023 | 1.882 Okunma Atatürk’ün kurduğu partide Atatürkçü aday yok 11 Nisan 2023 | 536 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar