Kraliçe’nin cenazesinde diplomasi ayaklar altına alındı

Sabah Gazetesi Yazarı Mehmet Barlas'ın bugünkü (21.09.2022)''Kraliçe’nin cenazesinde diplomasi ayaklar altına alındı'' başlıklı yazısı.

İngiltere Kraliçesi'nin cenazesi aslında tam bir diplomatik skandaldı. Bu cenazeye davet edilen liderlere kendi araçlarını kullanmamaları söylendi ve hepsi Westminster'daki cenaze törenine otobüslerle getirildiler. Ama ABD Başkanı Biden, süper Cadillac ve arkasında 7 arabadan oluşan konvoyla Westminster'a geldi. Biden'ın konvoyu normalde 15 arabalıkmış ama 7'ye düşürülmüş.
İngiltere'nin diplomatik nezaket kurallarını ve uluslararası ilişkileri hiçe sayan bu davranışı unutulmayacak bir anı olarak tarihe geçti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın neden cenazeye katılmadığını anlayamamıştık. Ancak cenaze sırasında yaşanan bu diplomatik skandallar, Erdoğan'ın çok doğru bir karar verdiğini ortaya koydu.
Cenazede karısıyla birlikte gülümseyerek selfie çeken Meksika Dışişleri Bakanı Marcelo Ebrard da medyanın gündemindeydi. Türkiye'de ise CHP'li vekil Aytun Çıray, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kraliçe'nin cenazesi yerine New York'ta Central Park'ta olmasını sert bir dille eleştirdi. Bu vesileyle CHP'nin İngiltere monarşisine olan hayranlığını da öğrenmiş olduk. Zaten...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Atatürkçüleri tasfiye etti, FETÖ’cüleri aday yaptı’ 15 Nisan 2023 | 554 Okunma FETÖ ve PKK’nın adayı belli, sizin adayınız kim? 14 Nisan 2023 | 574 Okunma CHP’den ‘PKK ile müzakere’ sözü 13 Nisan 2023 | 656 Okunma Erdoğan arayı gittikçe açıyor 12 Nisan 2023 | 1.882 Okunma Atatürk’ün kurduğu partide Atatürkçü aday yok 11 Nisan 2023 | 536 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar