İki balon

Dünyanın birçok ülkesindeki siyasi yorumcuların gündeminde mayıs ayında gerçekleştirilmesi beklenen Türkiye seçimleri var. Son olarak İngiltere merkezli Economist dergisinde yayınlanan bir analizde muhalefetin...

Dünyanın birçok ülkesindeki siyasi yorumcuların gündeminde mayıs ayında gerçekleştirilmesi beklenen Türkiye seçimleri var. Son olarak İngiltere merkezli Economist dergisinde yayınlanan bir analizde muhalefetin dağınık yapısına değinildi ve "Erdoğan'ın karşısında kazanmaları çok zor" yorumu yapıldı.
Bazı analizlerde ise Türkiye seçimlerinin dünyadaki gelişmeleri doğrudan ilgilendirdiğinin altı çiziliyor. Bu yorumlar bence de gerçeği yansıtıyor.
Türkiye'nin Batı ve Doğu arasındaki pozisyonu dünyanın kaderini belirliyor. Ukrayna'da süren "Rusya-NATO savaşı"na Türkiye'nin eşit uzaklıkta ve tarafsız tutumu, bu geriliminin kontrolden çıkmaması için büyük önem taşıyor.
Türkiye'nin bu tavrı değiştiği an gerçek manada bir...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Atatürkçüleri tasfiye etti, FETÖ’cüleri aday yaptı’ 15 Nisan 2023 | 554 Okunma FETÖ ve PKK’nın adayı belli, sizin adayınız kim? 14 Nisan 2023 | 574 Okunma CHP’den ‘PKK ile müzakere’ sözü 13 Nisan 2023 | 656 Okunma Erdoğan arayı gittikçe açıyor 12 Nisan 2023 | 1.881 Okunma Atatürk’ün kurduğu partide Atatürkçü aday yok 11 Nisan 2023 | 536 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar