İçi boş kavramlara değil siyasi gerçekliğe önem vermeliyiz

Gözümüzde büyüttüğümüz kavramların içlerinin boş olduğunu anladıkça, ezberlere bağımlı olmanın yanlışlığını anlıyoruz. Bu kavramlardan bir tanesi de, iktidarla muhalefet ilişkilerinin saygıya dayalı olması şeklinde değil midir?

Birlik mesajı
Dünyanın en eski ve en yerleşik demokrasilerinden biri olan Amerika Birleşik Devletleri demokrasisinde dün önemli bir gündü... Amerikan Başkanı her yıl bugün Kongre önünde Birlik Mesajı denilen yıllık konuşmasını yapar. Kürsüdeki Başkanın arkasında da yardımcısı ve Temsilciler Meclisi Başkanı durur.

Saygısızlık
Başkan Trump konuşmak için kürsüye çıktığında Temsilciler Meclisi Başkanı ve azınlıktaki Demokratlar'ın lideri Nancy Pelosi, elini uzattı ama Trump bunu görmezden gelip Pelosi'nin elini sıkmadı. Çünkü Nancy Pelosi Trump'ın görevden azledilmesi sürecini başlatmıştı. Trump'ın konuşması bitince de, Nancy Pelosi ayağa kalktı ve Trump'ın konuşmasının metni bulunan kağıtları yırtarak ikiye böldü.





YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Atatürkçüleri tasfiye etti, FETÖ’cüleri aday yaptı’ 15 Nisan 2023 | 554 Okunma FETÖ ve PKK’nın adayı belli, sizin adayınız kim? 14 Nisan 2023 | 574 Okunma CHP’den ‘PKK ile müzakere’ sözü 13 Nisan 2023 | 656 Okunma Erdoğan arayı gittikçe açıyor 12 Nisan 2023 | 1.882 Okunma Atatürk’ün kurduğu partide Atatürkçü aday yok 11 Nisan 2023 | 536 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar