Hepimiz daha hoşgörülü ve daha güler yüzlü olmayı denemeliyiz

Gazetecilere yazılarından ötürü hapis cezası gelince, bundan mutluluk duyan gazete yazarı var mıdır ki? Özgürlükleri kısıtlanan meslektaşlarla dayanışmanın sebebi, en azından "Ya sıra bana da endişesinden de kaynaklanabilir.

Takıntılı olmak
Ancak işin bir de başka yanı vardır... Bir gazete yazarı takıntılı biçimde karşıt görüşteki meslektaşını ya da görüşünü paylaşmadığı siyasetçiyi yerden yere vurursa, bu da yanlış değil midir? Farklı görüşlerin veya daha geniş anlamı ile farklılıkların bir arada yaşamaları, hem demokrasinin hem de hoşgörü ortamının temel beklentisi değil midir?

Avrupa mı?
İçinde bulunduğumuz coğrafyayı hoşgörüsüzlüğün kaynağı olarak suçlamak çok doğru olmaz. O çok özendiğimiz ve özgürlüklerin kaynağı olarak gördüğümüz Avrupa'nın 1940'lı yıllarında hoşgörü ve özgürlükler mi vardı, yoksa Faşizm ve Nazizim mi egemendi o coğrafyaya? Bugün de Avrupa'nın yükselen değeri İslamofobi ve yabancı düşmanlığı değil mi yani?


YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Atatürkçüleri tasfiye etti, FETÖ’cüleri aday yaptı’ 15 Nisan 2023 | 554 Okunma FETÖ ve PKK’nın adayı belli, sizin adayınız kim? 14 Nisan 2023 | 574 Okunma CHP’den ‘PKK ile müzakere’ sözü 13 Nisan 2023 | 656 Okunma Erdoğan arayı gittikçe açıyor 12 Nisan 2023 | 1.881 Okunma Atatürk’ün kurduğu partide Atatürkçü aday yok 11 Nisan 2023 | 536 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar