Gerçekten New York’u vuran El Kaideciler Iraklı değildiler ki...

Libya'nın maktul lideri Kaddafi'nin öldürülmeden önce Arap Birliği Zirvesi'nde yaptığı konuşmaya yine takıldım. Beşar Esad'ın sırıtarak izlediği konuşmada Kaddafi soruyordu:

Neden Irak?
-Amerika neden Irak'ı işgal etti ki? New York'u, Pentagon'u vuranlar Iraklı değildiler... Amerika'nın Saddam'ı idam etmesini nasıl izah edebilirsiniz ki? Humeyni İran'ına karşı Saddam Amerika'nın yanında savaşmadı mı? ABD Başkan Yardımcısı Cheney Saddam'ın arkadaşı değil miydi?

Yeni bir mevsim
Arap Baharı'nın da üzerinden yıllar geçti. Ama İran'da, Irak'ta ve Lübnan'da sokaklar yine hareketli. Suriye ise zaten perişan... Libya ise paramparça... Sanki Amerikan güdümlü yeni bir mevsim denemesi var gibi... Bereket bizde bir Gezi kalkışması ya da 15 Temmuz girişimi benzeri eylemlere rastlanmıyor. 


YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Atatürkçüleri tasfiye etti, FETÖ’cüleri aday yaptı’ 15 Nisan 2023 | 554 Okunma FETÖ ve PKK’nın adayı belli, sizin adayınız kim? 14 Nisan 2023 | 574 Okunma CHP’den ‘PKK ile müzakere’ sözü 13 Nisan 2023 | 656 Okunma Erdoğan arayı gittikçe açıyor 12 Nisan 2023 | 1.882 Okunma Atatürk’ün kurduğu partide Atatürkçü aday yok 11 Nisan 2023 | 536 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar