Erdoğan’ın gücü tartışılmaz

Türkiye seçim atmosferine girdi. İllerin milletvekili sayıları, ittifak kuralları ve seçim barajı değişiyor. Uzun bir zamandır iktidar ile muhalefet arasındaki en büyük kavga, Cumhurbaşkanı'nın konumuna...

Türkiye seçim atmosferine girdi. İllerin milletvekili sayıları, ittifak kuralları ve seçim barajı değişiyor.
Uzun bir zamandır iktidar ile muhalefet arasındaki en büyük kavga, Cumhurbaşkanı'nın konumuna ilişkin.
Son Anayasa değişikliğiyle gelen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi neredeyse Tayyip Erdoğan'ın şahsıyla özdeşleşti.

ERDOĞAN'IN KARARLI TUTUMU
Türkiye, Rusya-Ukrayna Savaşı'nda aldığı pozisyonla güçlü ve kararlı bir yönetime sahip olmanın faydalarını fazlasıyla gördü.
Ortada henüz bir ateşkes yok ama Tayyip Erdoğan her gün savaşın, hatta dünyanın kaderini değiştirecek önemli görüşmeler yapıyor ve temaslarda bulunuyor.

6+1 MUHALEFETİN KAFASI KARIŞIK
Tabii ki bizim muhalefet de bunun öfkesini yaşıyor.
6+1 parçalı muhalefete göre Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi değil, detayları tam belli olmamakla birlikte zaten denenmiş olan güçlendirilmiş parlamenter sistem geri gelmeli.
Bu konuda kendi aralarında da bir netlik yok. Yani kazayla bunlardan biri seçilirse o makama oturmayı ret mi edecek belli değil.

MHP İLE ORTAK...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Atatürkçüleri tasfiye etti, FETÖ’cüleri aday yaptı’ 15 Nisan 2023 | 549 Okunma FETÖ ve PKK’nın adayı belli, sizin adayınız kim? 14 Nisan 2023 | 573 Okunma CHP’den ‘PKK ile müzakere’ sözü 13 Nisan 2023 | 655 Okunma Erdoğan arayı gittikçe açıyor 12 Nisan 2023 | 1.880 Okunma Atatürk’ün kurduğu partide Atatürkçü aday yok 11 Nisan 2023 | 529 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar