Erdoğan’dan yüzyıllar önce de Mevlana ‘Şimdi yeni şeyler söylemek lazım’ diyerek herkesi uyarmıştı

Fransızlar dün ülkelerinin Alman işgalinden kurtuluşunun 75'inci yıldönümünü kutlamışlar. Haziran 1944'deki Normandiya Çıkarması'ndan iki ay sonra gerçekleştirilen ve Fransa'nın Alman işgali altındaki Provans bölgelerinin müttefiklerce geri alınmasıyla sonuçlanan Dragoon Harekatı'nın 75'inci yıl dönümünde anma töreni düzenlendi.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un ve eski Başkan Sarkozy'nin katıldığı törende Fildişi Sahili Cumhurbaşkanı Alassane Ouattara ile Gine Cumhurbaşkanı Alpha Cone'da konuk olarak bulundular.

Dün dünle birlikte geçti
Bu törenle ilgili haberleri okurken dün ile bugün arasındaki farkın ne ölçüde büyük olabileceğini yine düşündüm. Fransızlar bugün Alman işgalinden kurtuluşlarının yıldönümünü kutlarlarken, Fransa ile Almanya ortak para birimi (Euro) kullanıyorlar. Artık ne De Gaulle var ne de Hitler... Fransa'nın Alman işgalinden kurtulmasına yardım eden İngiltere ise, Fransa'ya Almanya'dan daha uzak duruyor. Hatta Brexit ile kaderini Fransa'dan iyice ayıracak.

Erdoğan'ın cümleleri

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Atatürkçüleri tasfiye etti, FETÖ’cüleri aday yaptı’ 15 Nisan 2023 | 549 Okunma FETÖ ve PKK’nın adayı belli, sizin adayınız kim? 14 Nisan 2023 | 573 Okunma CHP’den ‘PKK ile müzakere’ sözü 13 Nisan 2023 | 655 Okunma Erdoğan arayı gittikçe açıyor 12 Nisan 2023 | 1.880 Okunma Atatürk’ün kurduğu partide Atatürkçü aday yok 11 Nisan 2023 | 529 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar