Erdoğan’dan İsveç ve Finlandiya’ya soğuk duş

Sabah Gazetesi Yazarı Mehmet Barlas'ın bugünkü (14.05.2022)''Erdoğan’dan İsveç ve Finlandiya’ya soğuk duş'' başlıklı yazısı.

İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üyelik başvurusu bir süredir konuşuluyordu. Bu konu ilk kez dün Cumhurbaşkanı Erdoğan'a soruldu. Erdoğan çok net cevap verdi: "İskandinav ülkeleri maalesef terör örgütlerinin misafirhanesi gibi.
Bundan dolayı olumlu bakmıyoruz." Erdoğan'ın bu açıklaması sadece İskandinav ülkelerinde değil NATO'da da soğuk duş etkisi yarattı. Yıllardır PKK ve FETÖ'ye kucak açan İsveç ve Finlandiya, Erdoğan'ın bu önemli hamlesi karşısında ne yapacak merakla bekleniyor. Ama ortada bir gerçek var. Türkiye istemezse bu iki ülke de NATO'ya giremez. Erdoğan'ın bu hamlesi önümüzdeki günlerde çok tartışmalara gebe. Türkiye'nin önünde yeni manevra alanları çıkabilir.

HUZURSUZLUĞUN KAYNAĞI İSRAİL
İsrail'de El Cezire'nin kadın muhabirinin başından vurulup şehit edilmesi hem Filistin'i hem de Arap...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Atatürkçüleri tasfiye etti, FETÖ’cüleri aday yaptı’ 15 Nisan 2023 | 554 Okunma FETÖ ve PKK’nın adayı belli, sizin adayınız kim? 14 Nisan 2023 | 574 Okunma CHP’den ‘PKK ile müzakere’ sözü 13 Nisan 2023 | 656 Okunma Erdoğan arayı gittikçe açıyor 12 Nisan 2023 | 1.881 Okunma Atatürk’ün kurduğu partide Atatürkçü aday yok 11 Nisan 2023 | 536 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar