Erdoğan Kılıçdaroğlu’nun oyununu yine bozdu

Sabah Gazetesi Yazarı Mehmet Barlas'ın bugünkü (06.10.2022)''Erdoğan Kılıçdaroğlu’nun oyununu yine bozdu'' başlıklı yazısı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan seslendirdiği anayasa teklifi ile başörtüsü yasakçısı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü hamlesi elinde patlattı.
Erdoğan, TBMM Grubu'nda Kılıçdaroğlu'nun geçmişteki başörtüsüne ilişkin tutumlarını arşivden verdiği örneklerle anlattı..
Geçmişte başörtüsünü faşizan bir tutumla ele alan, bir metrekarelik bez parçası diyen, her fırsatta AYM'ye giden CHP'nin ve Kılıçdaroğlu'nun bugün başörtüsünü bir kanun teklifi ile özgürleştirmeyi öngören girişimini samimiyetsizlik olarak değerlendirdi. AK Parti tarafından hazırlanan, kazanılan hakların korunacağı, bir daha başörtüsü yasağının gündeme getirilemeyeceği bir anayasa değişikliğini CHP'nin de desteklemesini istedi.
Erdoğan konuşmasını, "Eğer dürüstsen, samimiysen temel insan hakkı olan başörtüsü meselesini ülkenin gündeminde çıkartmaksa... Çözümü yasa değil anayasa üzerinde sağlayalım. Dürüstsen, samimiysen, adam gibi adamsan gel bunu böyle yapalım. Biz demokrasiye ve milli irademize saygımızdan dolayı kendi teklifimizi sunuyoruz." diyerek sonlandırdı.
Peki Erdoğan'ın bu anayasa değişikliği hamlesine CHP ne dedi? İlk tepki CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'den geldi ve sosyal medya hesabından "Yeni...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Atatürkçüleri tasfiye etti, FETÖ’cüleri aday yaptı’ 15 Nisan 2023 | 549 Okunma FETÖ ve PKK’nın adayı belli, sizin adayınız kim? 14 Nisan 2023 | 573 Okunma CHP’den ‘PKK ile müzakere’ sözü 13 Nisan 2023 | 655 Okunma Erdoğan arayı gittikçe açıyor 12 Nisan 2023 | 1.880 Okunma Atatürk’ün kurduğu partide Atatürkçü aday yok 11 Nisan 2023 | 529 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar