Dünya yaşanır bir gezegen olmaktan çıkıyor

Dünya adını verdiğimiz gezegen giderek üzerinde yaşanması zor bir hâl alıyor. Eskiden yağmur yağar bereket getirirdi, şimdi sel getiriyor. Eskiden yaz gelince havalar sıcak, kış olunca soğuk olurdu. Şimdi...

Dünya adını verdiğimiz gezegen giderek üzerinde yaşanması zor bir hâl alıyor. Eskiden yağmur yağar bereket getirirdi, şimdi sel getiriyor. Eskiden yaz gelince havalar sıcak, kış olunca soğuk olurdu. Şimdi yazın sıcağı da, kışın soğuğu da öldürücü hâle gelmeye başladı. Avrupa'da aşırı sıcaklardan 1000'i aşkın kişi hayatını kaybetti. Orman yangınları ise önlenemiyor.

HER YERDE SİYASİ KURAKLIK
İklim değişikliği, dünyayı sürekli vurmaya başladı. Yetmezmiş gibi Amerika'nın kışkırtmasıyla çıkan Rusya-Ukrayna Savaşı, dünya ekonomilerini güvenilmez hâle getirdi. Mesela Sri Lanka bu yüzden ekonomik olarak bir cehennemi yaşıyor. Asya'da olduğu gibi Avrupa'da da hükümetler dayanmıyor. İngiltere'de, İtalya'da ve Pakistan'da hükümetler istifaya zorlanıyor.
ABD'nin çeşitli bahaneler uydurup işgal ettiği Afganistan, Irak, Libya, Suriye gibi ülkelerde hayat yaşanmaz durumda. Bütün bunların üstüne Amerika'nın müdahaleleri yüzünden Libya'da, Mısır'da rejimler devrildi. Türkiye'deki Amerikan darbelerini son olarak 15 Temmuz'daki iç savaş çıkarma ve bölme çabası izledi.

PANDEMİ YİNE GÜNDEMDE
Bu arada dünyanın...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Atatürkçüleri tasfiye etti, FETÖ’cüleri aday yaptı’ 15 Nisan 2023 | 554 Okunma FETÖ ve PKK’nın adayı belli, sizin adayınız kim? 14 Nisan 2023 | 574 Okunma CHP’den ‘PKK ile müzakere’ sözü 13 Nisan 2023 | 656 Okunma Erdoğan arayı gittikçe açıyor 12 Nisan 2023 | 1.882 Okunma Atatürk’ün kurduğu partide Atatürkçü aday yok 11 Nisan 2023 | 536 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar