Dostluk ya da ittifak gibi kavramlara yeni dünyada yer yok

Bir eksiğimiz Libya'da Hafter'le çatışmaktı zaten... Bereket altı Türk denizci sağ salim gemilerine dönmüşler. Ama yine de Hafter'e yapılan uyarılar herhalde yerini buldu.

Bahtsız Libya'yı karıştırmakla, Türkiye Cumhuriyeti'ni karşısına almanın aynı şey olmadığını herhalde hesap etmişlerdir Hafter'in adamları. Kaddafi'yi linç eden Libyalıları kim bilir daha neler bekliyor?

Beşir ve Sisi
Dünya bugünlerde böyle ne yazık ki... Sudan'da derin ilişkiler kurduğumuz Beşir şu anda devrik Başkan olarak cezaevinde. Darbe yapan cuntanın hemen seçime gitmesini isteyen sivil göstericiler ise her gün katlediliyor. Ve Sudan cuntasının dayandığı ülke ise Sisi'nin Mısır'ı.

ABD ve Japonya
Bu dünyada dost ya da müttefik olmak benzeri kavramlar, eskisi gibi algılanmıyorlar. Örneğin Amerika ile Japonya çok sıkı dostlar. Trump ile Abe de adeta kankalar... 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Atatürkçüleri tasfiye etti, FETÖ’cüleri aday yaptı’ 15 Nisan 2023 | 554 Okunma FETÖ ve PKK’nın adayı belli, sizin adayınız kim? 14 Nisan 2023 | 574 Okunma CHP’den ‘PKK ile müzakere’ sözü 13 Nisan 2023 | 656 Okunma Erdoğan arayı gittikçe açıyor 12 Nisan 2023 | 1.881 Okunma Atatürk’ün kurduğu partide Atatürkçü aday yok 11 Nisan 2023 | 536 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar