Dost ile düşmanı ayırmak zor

Sabah Gazetesi Yazarı Mehmet Barlas'ın bugünkü (08.12.2022)''Dost ile düşmanı ayırmak zor'' başlıklı yazısı.

Dış politikada olayları derinine inceledikçe durumun karmaşıklığı iyice açığa çıkıyor. Haberlere baktığınız zaman kimler dost kimler düşman, kimler barışçı kimler savaşçı diye bir yargıya varmanız imkânsız.
Mesela, ABD diye bir ülke var. İşi gücü vekâlet yoluyla dünyadaki ulusları ve milletleri birbirine düşman etmek. ABD'ye kalsa Türkiye bugün Yunanistan'la savaşmalı. Ya da Suriye topraklarının Türkiye sınırında asla bizimle dost milletler olmamalı.
Bir yandan da o kadar güçlü zannettiğimiz ABD'yi çok yakın zamanda Afganistan'da kaçarken gördük. Ya da işgal ettiği Vietnam'da arkasında 42 bin ABD askerini bırakarak çekilirken gördük. Bu ABD yönetimi, "Saddam yönetiminin kitle imha silahı varmış" diye bir yalan uydurup 1.5 milyon Iraklıyı öldürürken kendileri de 10 binlerce asker kaybetti ve en ufak bir vicdan azabı çekmedi.
Sonuçta kimin dost kimin düşman olduğu veya kimin iyi kimin kötü olduğu asla anlaşılmıyor. Çin mi süper devlet, Rusya mı yoksa Hindistan mı? Rusya mı dostumuz, ABD mi? Kolaysa karar verin. Türkiye de bu kargaşa içinde kendine "barış yolu" üretmeye çalışıyor. Ama böyle bir dünyada işi zor.

KILIÇDAROĞLU'NA PKK SEMPATİZANI BAŞDANIŞMAN
Cumhurbaşkanı adayı olmak için yanıp tutuşan CHP Lideri Kılıçdaroğlu aynı anda tüm tuşlara basarak kendisine destek bulmaya çalışıyor. FETÖ'nün desteğini almak için 15 Temmuz'da Fetullahçı hainler tarafından bombalanan Gazi Meclis'e dil uzatan Kılıçdaroğlu'ndan şimdi yeni bir hamle geldi.
Sosyal medya üzerinden PKK'ya tam destek veren eski Şırnak Baro Başkanı Nuşirevan Elçi, Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanı oldu.
IMF'nin adamı Rifkin'e ekonomiyi, HDP hayranı Foggo'ya sosyal meseleleri, Atatürk düşmanı Acemoğlu'na siyasi konuları emanet eden Kılıçdaroğlu'nun son olarak PKK hayranı Elçi'yi başdanışman ataması CHP'nin geleneksel seçmenini çok şaşırttı.
Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adayı olabilmek için birçok çılgınlıklar deneyebileceğini tahmin edebiliyordum. Ama açıkçası bu kadar ileri gideceğini beklemiyordum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Atatürkçüleri tasfiye etti, FETÖ’cüleri aday yaptı’ 15 Nisan 2023 | 554 Okunma FETÖ ve PKK’nın adayı belli, sizin adayınız kim? 14 Nisan 2023 | 574 Okunma CHP’den ‘PKK ile müzakere’ sözü 13 Nisan 2023 | 656 Okunma Erdoğan arayı gittikçe açıyor 12 Nisan 2023 | 1.882 Okunma Atatürk’ün kurduğu partide Atatürkçü aday yok 11 Nisan 2023 | 536 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar