Davutoğlu ve Babacan’ın bazı adımları atmadan başarıya ulaşmaları imkânsızdır

Ahmet Davutoğlu'nun partisinin kurucuları belli olmuş. Bir süre sonra Babacan'ın partisinin kurucuları da belli olacaktır.

 Ancak şunu bilelim ki özellikle dış gözlemciler yeni partilerin kurucularının kimler olacağını merak etmiyorlar. Onlar yeni ve eski muhalefet partilerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın izlediği siyaseti ne şekilde değiştireceklerini merak ediyorlar. Bu dış gözlemcilerden önde gelen bir tanesinin Pensilvanya'da üslenen FETÖ olduğunu da hiç unutmayalım.

İsrail ve ötesi
Bu yeni partiler eğer özellikle dış destek almayı amaçlamaktaysalar, bazı öncelikli adımları hızla atmaları gerekebilir. Örneğin ilk adım olarak Filistin davası ile Türkiye'nin maddi ve manevi hiçbir ilişkisi olmadığı açıklanarak, İsrail'in Türkiye'nin kadim dostu olduğu vurgulanabilir. 


YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Atatürkçüleri tasfiye etti, FETÖ’cüleri aday yaptı’ 15 Nisan 2023 | 554 Okunma FETÖ ve PKK’nın adayı belli, sizin adayınız kim? 14 Nisan 2023 | 574 Okunma CHP’den ‘PKK ile müzakere’ sözü 13 Nisan 2023 | 656 Okunma Erdoğan arayı gittikçe açıyor 12 Nisan 2023 | 1.882 Okunma Atatürk’ün kurduğu partide Atatürkçü aday yok 11 Nisan 2023 | 536 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar