Coğrafya kaderdir

14. yüzyıl Arap sosyoloğu İbni Haldun, "Ulusların kaderini coğrafya belirler" der. Bu yargıya Socrates'ten başlayıp bütün eski düşünürlerden yararlanarak varmıştır. Hafta sonunda bir polisin...

14. yüzyıl Arap sosyoloğu İbni Haldun, "Ulusların kaderini coğrafya belirler" der. Bu yargıya Socrates'ten başlayıp bütün eski düşünürlerden yararlanarak varmıştır.
Hafta sonunda bir polisin aracının altına patlayıcı konulduğu zaman gözler hemen Fetullah Gülen'e döndü. Sanki bu bölgenin coğrafyası, Fetullah Gülen isimli haini bize kader olarak getiriyordu.
Farkındaysanız bitmeyen bir şekilde poliste, adliyede, güvenlikte, istihbaratta, orduda sürekli Fetullahçılar tutuklanıyor.
Acaba İbni Haldun sağ olsaydı FETÖ liderinin bu coğrafyadaki yerini ne şekilde tanımlardı?

BELADAN KURTULACAĞIZ
Oysa gerçekte bu coğrafya Fetullah Gülen'e değil Mustafa Kemal'e giden yolları aydınlatıyor.
Bir gün Humeyni gibi gökten inip Amerikan dürtüsüyle Türkiye'de teokratik bir devlet kurmak bu coğrafyaya uygun değildir.
Biz Türklerin uzak ve yakın tarihine baktığımız zaman yobazca tutumların devletlerin yönünü belirlediğini hiç görmeyiz.
En muhafazakâr...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Atatürkçüleri tasfiye etti, FETÖ’cüleri aday yaptı’ 15 Nisan 2023 | 554 Okunma FETÖ ve PKK’nın adayı belli, sizin adayınız kim? 14 Nisan 2023 | 574 Okunma CHP’den ‘PKK ile müzakere’ sözü 13 Nisan 2023 | 656 Okunma Erdoğan arayı gittikçe açıyor 12 Nisan 2023 | 1.881 Okunma Atatürk’ün kurduğu partide Atatürkçü aday yok 11 Nisan 2023 | 536 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar