CHP’nin mitingi parti içindeki tüm sorunları açığa çıkardı

Sabah Gazetesi Yazarı Mehmet Barlas'ın bugünkü (23.05.2022)'' CHP’nin mitingi parti içindeki tüm sorunları açığa çıkardı'' başlıklı yazısı.

umhuriyet Halk Partisi'nin cumartesi günü Maltepe'de yaptığı miting daha önceki CHP mitinglerine göre görkemliydi. Ancak bu miting CHP içindeki problemleri de iyice açığa çıkardı.

İMAMOĞLU-YAVAŞ KAVGASI
Örneğin İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Belediye Başkanı Mansur Yavaş bu mitingde el sıkışmadılar. Hatta aynı platformda olmalarına rağmen birbirlerine bakarak selam bile vermediler. İmamoğlu ile Yavaş arasındaki adaylık yarışı tahminimizden daha sert geçiyor olabilir.

ATATÜRK'SÜZ CHP MİTİNGİ
Kökten CHP'lilerin en çok eleştirdiği durumu ise Atatürk'ün hiçbir resmi olmamasına rağmen bütün platformun boydan boya Kılıçdaroğlu portresi ile süslenmiş olmasıydı. Oysa CHP'liler her fırsatta "Atatürk'ün kurduğu parti olmakla övünürler. Parti içindeki ulusalcı kanadın "Atatürk'süz CHP" ile seçime gitmeyi içlerine sindirebileceklerini zannetmiyorum.

KILIÇDAROĞLU NET ADAY
İstanbul il başkanı Canan Kaftancıoğlu muzaffer bir eda ile ön plana çıkıp halka el salladı ve kendini uzun uzun alkışlattı. Bu arada gündeme bir 3. Dünya Savaşı senaryosu sürülmüşken ve Türkiye dünya dengelerini değiştirecek hamleler yaparken, CHP mitinginde bu konulara hiç değinilmemesi kimseyi şaşırtmadı. Verilen net mesaj ise Kemal Kılıçdaroğlu'nun artık rüşdünü ispat ettiği ve Cumhurbaşkanı adayı olacağıydı.

NATO'DAN NET ADIM BEKLİYORUZ
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsveç ve Finlandiya'ya NATO üyelikleri konusunda koyduğu veto yankılanmaya devam ediyor. İsveç Başbakanı Magdalena Andersson, ülkesinin, terörle mücadeleyi ve PKK'nın terör listesine alınmasını açık şekilde desteklediğini söyledi. Ancak tabii ki PYD'den hiç söz etmedi. Görüldüğü kadarıyla "Türkiye sorunu" Nato Genel Sekreteri Stoltenberg koordinasyonunda ve gürültü çıkartılmadan çözümlenmeye çalışılıyor. NATO'nun Türkiye'ye sahiden dost ve müttefik olma iradesi gösterip gösteremeyeceğini yakın zamanda göreceğiz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Atatürkçüleri tasfiye etti, FETÖ’cüleri aday yaptı’ 15 Nisan 2023 | 554 Okunma FETÖ ve PKK’nın adayı belli, sizin adayınız kim? 14 Nisan 2023 | 574 Okunma CHP’den ‘PKK ile müzakere’ sözü 13 Nisan 2023 | 656 Okunma Erdoğan arayı gittikçe açıyor 12 Nisan 2023 | 1.881 Okunma Atatürk’ün kurduğu partide Atatürkçü aday yok 11 Nisan 2023 | 536 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar