CHP de AK Parti de henüz durumlarını tam olarak değerlendiremediler

Muhalefeti ve özellikle ana muhalefet partisi CHP'yi anlamak kolay değil. Son yerel seçimlerde Ankara'yı, İstanbul'u ve büyük kentleri kazandıktan sonra, iyice anlaşılmaz hale geldiler.

Sanki Türkiye'de üzerinde durulması gereken tek önemli konu yerel yönetimlerin yönetilmesiydi. Bunların önemli bir bölümü CHP'li olduğuna göre, bundan sonraki genel seçime kadar tatil yapılabilir CHP açısından.

Neden kaybettiler
Tabii ki bu tabloda AK Parti'ye düşen rol daha da ağır olacak. Şimdiye kadar seçim diye bir endişesi olmayan bu parti ne oldu da İstanbul'da bile seçimi ezici farkla kaybetti? Üstelik Binali Yıldırım gibi birikimli ve beğenilen bir ismin karşısına çıkan ve o zamana kadar tanınmayan Ekrem İmamoğlu nasıl oldu da bir anda yıldız isim oluverdi?

CHP'de garip durgunluk
Önce CHP'nin çözüm bekleyen sorununa gelelim... Türkiye'yi yönetmeye aday bir parti, bu ülkenin 10 tane sorunu çözüme kavuştuğu an en az 20 tane yeni sorun ürediğini bilmek zorundadır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Atatürkçüleri tasfiye etti, FETÖ’cüleri aday yaptı’ 15 Nisan 2023 | 554 Okunma FETÖ ve PKK’nın adayı belli, sizin adayınız kim? 14 Nisan 2023 | 574 Okunma CHP’den ‘PKK ile müzakere’ sözü 13 Nisan 2023 | 656 Okunma Erdoğan arayı gittikçe açıyor 12 Nisan 2023 | 1.881 Okunma Atatürk’ün kurduğu partide Atatürkçü aday yok 11 Nisan 2023 | 536 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar