Bizim yaşadıklarımızı ne İranlılar ne de Iraklılar yaşadılar

Dünyadaki günlük gelişmeleri izlerken, zaman zaman dehşete düşüyoruz. Örneğin Ukrayna yolcu uçağının bir Cruise füzesi sanılarak İran tarafından düşürülmesi bu tür gelişmelere bir örnektir.

Aslında burada İran'ı suçlamak yerine İranlıların neden bu tür bir panik içinde bulunduklarının sorumlusu olarak Trump Amerika'sını görmek de mümkündür. Ayrıca Amerika'nın bilinçli olarak İran- Irak savaşı sırasında bir İran yolcu uçağını düşürdüğünü hatırlamakta da herhalde fayda vardır.

Darbecinin ifadesi
Ama dehşete düşüren haberlerden bizi doğrudan ilgilendireni ise, 15 Temmuz 2016 darbe girişiminde o dönem Kara Havacılık'ta tabur komutanı olan eski Yarbay Murat Bolat'ın mahkemede yaptığı açıklamalardır. Müebbet hapis cezasına mahkûm edilen darbeci yaşanılanları şöyle anlatmış:

Plan da yapmışlar
"-Geldiğimiz noktada 260 kişinin ölümünden sorumlu bir ordunun mensubuyuz. Helikopterlerle ilgili operasyonel görevlerde yer alacak 2-3 kişi vardı.





YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Atatürkçüleri tasfiye etti, FETÖ’cüleri aday yaptı’ 15 Nisan 2023 | 554 Okunma FETÖ ve PKK’nın adayı belli, sizin adayınız kim? 14 Nisan 2023 | 574 Okunma CHP’den ‘PKK ile müzakere’ sözü 13 Nisan 2023 | 656 Okunma Erdoğan arayı gittikçe açıyor 12 Nisan 2023 | 1.882 Okunma Atatürk’ün kurduğu partide Atatürkçü aday yok 11 Nisan 2023 | 536 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar